elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

1.800 ja han votat en la primera setmana dels Pressupostos Participatius

1.800 ja han votat en la primera setmana dels Pressupostos Participatius

    Els regidors de Polítiques Amb la Ciutadania i Modernització, Nahuel González i José Manuel Prieto, respectivament, han fet aquest matí el primer balanç, una setmana després que s’iniciara la fase de votació dels Primers Pressupostos Participatius de la història de Gandia. Així, fins a la roda de premsa hi ha participat ja més de 1.800 persones. Unes dades molt bones, però que esperen que augmenten, perquè encara es pot votar fins a la mitjanit del diumenge, 1 de juliol.

    “Està sent un èxit perquè la ciutadania s’ha empoderat i ha participat activament tant en el període de presentació de propostes, com ara en les votacions. Està sent molt important la campanya encetada per particulars i associacions, tant al carrer, com a les xarxes socials, amb vídeos, missatges, etc... demanant el vot per als seus projectes. Això demostra que la ciutadania està organitzada. Per això animem a la gent a que continue votat, que prenga partit, consultes les propostes i vote fins a 3 opcions. Tenim un compromís real que els projectes guanyadors van a executar-se, perquè hi ha una consignació de 200.000 € als Pressupostos Municipals per a 2018.”, ha assegurat González, qui ha agraït el consens polític i social, que està sent exemplar, i que garantirà el futur dels Pressupostos Participatius, amb independència del color polític dels governs de torn.

    Per la seua banda, Prieto ha agraït també l’esforç del personal tècnic de l’Ajuntament i ha recordat que el procés no té cap cost per a les arques públiques, perquè es realitza amb recursos propis. “És la primera vegada que posem en funcionament aquest sistema creat pel propi personal de la casa. Per això, demanem disculpes si en les primeres hores hi hagut problemes en les votacions on-line, que han estat ràpidament solucionades. Per a nosaltres també és nou i experimental”. L’edil també ha animat la ciutadania a continuar exercint el seu vot fins a l’1 de juliol.    

    Pujar