elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Enric Senabre afirma que les noves tecnologies són un producte cultural amb una elevada pontencialitat intel·lectual

Enric Senabre afirma que les noves tecnologies són un producte cultural amb una elevada pontencialitat intel·lectual
  • L’autor de ‘L’infinit a les teues mans’ i ‘L’infinit no s’acaba mai’ advoca per educar correctament els alumnes en l’ús adequat d’aquestes

L’escriptor Enric Senabre ha mantingut una trobada amb els seus alumnes lectors a la Biblioteca Valenciana, en la qual ha parlat de noves tecnologies, filosofia i sexualitat, que són alguns dels temes que aborda en els llibres que escriu. ‘El sabor de la ciutadania’ i altres novel·les com ‘El viatge d’Atena’, ‘L’infinit a les teues mans’ i ‘L’infinit no s’acaba mai’ són títols que tenen la seua signatura.

És defensor del bon ús de les tecnologies perquè “són un producte cultural amb una potencialitat intel·lectual brutal que cada vegada produeixen continguts de millor qualitat, bones fotografies i vídeos difusors d’ideologies i pensament”. I sobre els aspectes negatius que planen sobre aquestes ha assenyalat que “tota cultura nova en un primer moment s’ha vist de manera negativa: el cinema va ser criticat quan va irrompre i fins i tot l’escriptura, en el temps dels grecs, perquè es pensava que matava el pensament”.

Senabre advoca per educar correctament a usar les tecnologies bé i acompanyar els alumnes en el descobriment d’aquestes. “Hi ha un discurs negatiu, però la major part de la producció que es fa per part dels alumnes en xarxes és alegre, per a crear amistat”, ha matisat.

Enric Senabre és llicenciat en Filosofia per la Universitat de València i ha treballat en diferents instituts de la Comunitat Valenciana. Ha desenvolupat diversos projectes d’innovació pedagògica que aborden l’educació per a la ciutadania i la formació política de les noves generacions. 

La filosofia compleix un paper primordial en la societat actual perquè “és un espill, ens serveix per a mirar-nos. No tenim una altra manera de mirar-nos que en l’espill de la filosofia, de les xarxes socials, de la literatura, de la cultura i de l’art. Com més espills ens posem davant, tindrem una formació més rica –ha explicat l’escriptor. És important que reflexionem sobre el bé, el mal, el paper de la ciència, i la filosofia ajuda a pensar”.

Senabre també és autor de ‘Què tinc ací baix?’, sobre sexualitat, dirigit als joves. “La sexual és una de les mancances de l’educació i a l’escola cal introduir parlar de manera coeducativa, perquè no es pot educar en la sexualitat sense igualtat. La formació oberta i tolerant seria un contrapunt per a anul·lar la influència del porno”, ha afirmat.

Els centres assistents a la Trobada d’Escriptors han sigut els IES de Benaguasil, IES Sivera Font de Canals, Florida de Catarroja, Col·legi Sant Pere Pasqual de València, IES Serpis, IES Cid Campeador i l’Escola Pia de València.

Pujar