elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Edils de la Comunitat Valenciana participen a Mallorca en una trobada internacional de dones electes

Edils de la Comunitat Valenciana participen a Mallorca en una trobada internacional de dones electes
  • L’objectiu d’aquest encontre ha sigut enfortir la participació de les dones en la presa de decisions i crear xarxes de col·laboració per a fomentar un lideratge equitatiu en la vida política i social

MÉS FOTOS
Edils de la Comunitat Valenciana participen a Mallorca en una trobada internacional de dones electes - (foto 2)
Edils de la Comunitat Valenciana participen a Mallorca en una trobada internacional de dones electes - (foto 3)
Edils de la Comunitat Valenciana participen a Mallorca en una trobada internacional de dones electes - (foto 4)

Una delegació de dones edils de municipis de la Comunitat Valenciana membres del Fons Valencià per la Solidaritat ha participat a Mallorca a la trobada “Les Elegides”, un encontre internacional entre dones electes d’Europa i de països del sud. La finalitat d’aquesta trobada, organitzada pel Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació, ha sigut visibilitzar i enfortir la participació de les dones en la presa de decisions i crear xarxes de col·laboració i intercanvi de coneixements i experiències, fomentant així un lideratge equitatiu en la vida política i pública.

Durant la trobada, entre altres, s’ha evidenciat la problemàtica global que existeix amb les dones en el seu accés a llocs de responsabilitats polítiques i socials, tot que amb graus diferents segons l’avanç democràtic i social dels diferents països, però amb una clara transversalitat de desigualtats i d’existència de barreres. A més, es va compartir la necessitat en el fet que les dones joves tinguen en els seus entorns dones líders que els servisquen de referents per a fer passos endavant en l’àmbit polític i social, amb tota la incidència cap a la igualtat i la perspectiva de gènere que això suposa. També es va valorar el paper de la cooperació internacional municipalista i descentralitzada com a eina potencial en la democratització equitativa d’entitats locals d’arreu del món.

Les participants valencianes han sigut Isabel López, alcaldessa de Xixona; Rosa Martínez, regidora de Cooperació de l’Ajuntament de l’Alcúdia i vocal de la Junta Executiva del Fons; Mariola Galiana, regidora de Cooperació de l’Ajuntament d’Elx i vocal de la Junta Executiva del Fons; Rosana Caselles, regidora de Benestar Social de l’Ajuntament de Teulada; Xelo Cascant, regidora de Benestar Social de l’Ajuntament de Muro d’Alcoi; Eva Zamora, alcaldessa d’Alcàsser; i Cristina Sancho, tècnica del Fons Valencià per la Solidaritat.

El Fons Valencià per la Solidaritat, l’associació per la cooperació internacional i l’educació per al desenvolupament dels ajuntaments i mancomunitats de la Comunitat Valenciana

El Fons Valencià és l’associació d’entitats locals de la Comunitat Valenciana que té com a objectius realitzar i finançar projectes de cooperació internacional i d’educació per al desenvolupament, amb les aportacions econòmiques que cada any fan els seus socis (ajuntaments i mancomunitats de la Comunitat Valenciana). Actualment, el Fons compta amb 137 entitats locals valencianes sòcies (128 ajuntaments i 9 mancomunitats) i concentra les seues actuacions de cooperació descentralitzada a l’Equador, Bolívia i el Salvador, així com en països en situacions d’emergència. Així mateix, realitza projectes de sensibilització cap a un desenvolupament humà, equitatiu, just i sostenible entre la població de les entitats locals sòcies del Fons, i a la ciutadania valenciana en general.

La relació entre els municipis del sud i el Fons ve donada per la participació municipalista i descentralitzada en polítiques de cooperació per al desenvolupament social i econòmic, amb la col·laboració en projectes nascuts de les necessitats concretes i locals, i sol·licitats pels mateixos municipis o a través de contraparts, com ara les ONGD. La participació en els projectes de cooperació sempre té com a objectius, de totes les parts col·laboradores, el respecte cap a la cultura local i l’absorció mútua de coneixements i experiències.

Pujar