Castellano

Els directius valencians analitzen els canvis en la temporalitat de la reforma laboral

Els directius valencians analitzen els canvis en la temporalitat de la reforma laboral
  • Els canvis de contractes i l'adaptació a la nova norma van centrar part del debat

MÉS FOTOS
Els directius valencians analitzen els canvis en la temporalitat de la reforma laboral - (foto 2)
Els directius valencians analitzen els canvis en la temporalitat de la reforma laboral - (foto 3)
Els directius valencians analitzen els canvis en la temporalitat de la reforma laboral - (foto 4)

Les aplicacions pràctiques de la reforma laboral posada en marxa pel Govern van centrar la jornada de treball que l'Associació Espanyola de Directius (AED) va celebrar el 30 de març en la seu de CaixaBank a València. L'acte va comptar amb la participació d'Isabel Merenciano, directora de l'àrea Laboral d'EY Advocats en la Comunitat Valenciana, i de Mariola Sánchez, directora d'Assessoria Jurídica de Randstad.

El debat, que va ser moderat per Daniel Lorenzo, director regional de Randstad en la Comunitat Valenciana i president de la Comissió de Gestió de Persones d'AED a la regió, va acostar al més de mig centenar d'assistents les novetats del nou marc laboral aprovat a principis d'enguany, que entra en vigor aquests dies i “transforma la nostra manera de treballar al complet”, segons va destacar Lorenzo. Isabel Merenciano va partir la seua argumentació deixant sobre la taula la idea que “les reformes no creen ocupació, transformen les coses, però no creen ocupació”.

Al fil del nou marc de contractació temporal, Merenciano va avisar que “la flexibilitat que hem perdut amb la desaparició del contracte d'obra i servei va acompanyada de més espai per als contractes fixos discontinus” i que, per tant, “és necessari encaixar al fix discontinu, perquè és la nostra nova forma de contractació”. “Continua havent-hi espai per a la contractació temporal i només cal adaptar-se a ella”, va remarcar. En aquest sentit, Mariola Sánchez, va assumir que aquesta reforma és “un repte per a tots”. “La temporalitat ha de continuar existint i, en aquest context, encara estem veient quin és l'entorn empresarial que tenim, les necessitats i perfils”, va desenvolupar.

Canvis en els convenis col·lectius

En aquest punt, es va obrir un interessant debat sobre qüestions pràctiques en aspectes com els canvis de contractes, l'adaptació a la nova norma o com s'està pactant per a canviar voluntàriament els contractes entre treballadors i empreses. “El que hui tenim en els convenis col·lectius per a la contractació temporal no ens serveix i ens haurem d'asseure en les taules de negociació a veure nous escenaris”, va advertir Merenciano. D'aquesta manera, Sánchez va recomanar a les empreses “protegir-se” utilitzant una redacció el menys genèrica possible dels contractes que siguen temporals i que revisen els inventaris de llocs de treball per a adequar-los a les noves situacions pràctiques.

Associació Espanyola de Directius

Cal assenyalar que AED (Associació Espanyola de Directius) naix fa 25 anys amb el propòsit que els directius aconseguisquen el seu màxim potencial, generant un impacte positiu en la societat i el seu entorn.

L'AED compta amb més de 2.500 socis, dels quals més del 60% ocupen la màxima responsabilitat de gestió en les companyies on exerceixen la seua labor. A més, més de cinquanta empreses líders de diferents sectors i àrees d'activitat donen suport a la labor de l'associació com a socis corporatius. En conjunt, els seus membres dirigeixen empreses que representen més del 20% del PIB nacional.

L'AED també duu a terme una àmplia labor d'investigació per al desenvolupament de la professió directiva i és entitat consultiva del Consell Econòmic i Social de l'ONU.

Pujar