elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Crevillent celebra les I Jornades sobre l'Economia Local per a analitzar la situació actual i escoltar propostes de millora de la ciutadania

Crevillent celebra les I Jornades sobre l'Economia Local per a analitzar la situació actual i escoltar propostes de millora de la ciutadania
  • L'esdeveniment ha servit per a analitzar els sectors de turisme, comerç, infraestructures, indústria i formació i ocupació

  • A més, les autoritats responsables han rebut múltiples propostes d'associacions, representants de sindicats i federacions

MÉS FOTOS
Crevillent celebra les I Jornades sobre l'Economia Local per a analitzar la situació actual i escoltar propostes de millora de la ciutadania - (foto 2)
Crevillent celebra les I Jornades sobre l'Economia Local per a analitzar la situació actual i escoltar propostes de millora de la ciutadania - (foto 3)
Crevillent celebra les I Jornades sobre l'Economia Local per a analitzar la situació actual i escoltar propostes de millora de la ciutadania - (foto 4)
Crevillent celebra les I Jornades sobre l'Economia Local per a analitzar la situació actual i escoltar propostes de millora de la ciutadania - (foto 5)
Crevillent celebra les I Jornades sobre l'Economia Local per a analitzar la situació actual i escoltar propostes de millora de la ciutadania - (foto 6)

Els dies 17 i 18 d'octubre, es van celebrar en la sala d'actes del Centre Jove, les I jornades sobre l'economia local del municipi organitzades per l'Agència de Desenvolupament Local de l'Ajuntament de Crevillent.

El primer tinent alcalde i regidor d'Indústria i Comerç Local, Manuel Penalva, va inaugurar l'esdeveniment indicant la importància d'aquesta mena de trobades en les quals es coneixen de primera mà les inquietuds i necessitats en un ambient de diàleg amb la població de Crevillent. En aquest cas, els sectors econòmics que s'han abordat han sigut el de turisme, comerç, infraestructures, indústria i formació i ocupació.

En la seua intervenció, l'edil va afegir que és important la comunicació constant entre les autoritats i la població, la qual cosa els ajudarà en el desenvolupament d'una política més efectiva i pròxima per al municipi. Així mateix, va explicar les dinàmiques de les jornades, que van consistir en diverses taules de participació a les quals van ser convidats com a ponents representants de cada sector econòmic de Crevillent, a més de regidors o tècnics corresponents a cada àrea que van participar-hi com a moderadors.

El dia 17 van tindre lloc tres taules, la primera va ser la de turisme, moderada per la informadora de l’àrea de turisme de l'Ajuntament Almudena Soriano. En representació de les entitats festeres del municipi va ser present la Federació de Confraries i Germanors de la Setmana Santa de Crevillent, a través de Sergio Lledó com a president de dos dels museus més emblemàtics del poble. Quant al sector de l turisme actiu, el president del Club de Muntanya Acclivis, Rafael Poveda, va ser el seu representant.

En segon lloc, va ser el moment de la taula de comerç, moderada per Manuel Penalva. En aquesta van participar, en representació del comerç minorista de la localitat, l'Associació de Comerciants i Empresaris de Crevillent (ACEC), Juan Bautista i Roberto Bernabéu Mas com a president d'aquesta, i l'Associació de Comerciants del Mercat Municipal, amb el seu president  Felipe Egea.

La tercera i última del primer dia va ser la taula d'infraestructures, moderada pel regidor d'Espais Públics i Esports, Marcelino Giménez. Com a representant del sector de la construcció va participar Francisco Mas Menargues, vocal de l'Associació d'Empresaris  de la Construcció i Afins de Crevillent (ASOCYA).

El dia 18 va estar constituït per les dues taules restants i l'acte de clausura. La primera va ser la d'indústria, moderada també per l'edil Manuel Penalva. En aquesta ocasió en representació del sector del calçat va intervindre María Ángeles López, responsable de formació i R.R.H.H. de l'Associació Valenciana d’Empresaris del Calcer (AVECAL). Quant al  sector de la catifa va ser Eduardo Díaz, president executiu de la Unió Nacional de Fabricants de Catifes, Moquetes, Revestiments i Indústries Afins i Auxiliars (UNIFAM). També en representació del sector d'àrees industrials  Santiago Folgueral, ex director de l'Oficina de gestió industrial de Crevillent (OGIC) i responsable de la redacció del pla estratègic industrial de Crevillent. Quant al sector de l'energia el representant va ser José García director de l'àrea de comercialització, operacions i mercat elèctric de l'empresa Enercoop.

L'última taula de participació va ser la de formació i ocupació, moderada per la regidora d'Economia Sostenible, Estefanía Salinas. En aquest cas, en representació del Labora va assistir María Cerdà, orientadora de l’Espai Labora de Crevillent. En nom dels sindicats, Antonio Ferrández com a secretari d'organització, formació i ús de la unió intercomarcal de CCOO del Vinalopó i Baix Segura. Per al sector educatiu local el representant va ser Francisco Javier Ramírez, director de l'IES Canonge Manchón.

L'edil Estefanía Salinas va clausurar les jornades agraint l'organització d'aquestes als tècnics de l'ADL i l'empresa adjudicatària ARVUM, així com als assistents i participants. Va recalcar, al seu torn, l'aposta que des del Govern del Canvi continuen fent per la participació ciutadana, com ja van fer amb la redacció de l'agenda urbana 2030. Així mateix, consideren clau i necessària la implicació de tots els agents d'un municipi, i es comprometen a treballar juntament amb ells, per a aconseguir la major quantitat d'objectius per al desenvolupament de Crevillent a mitjà i llarg termini.

Pujar