elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

“Construcció de la terrassa” és el document del mes destacat per l'Arxiu Clara Campoamor de Crevillent

“Construcció de la terrassa” és el document del mes destacat per l'Arxiu Clara Campoamor de Crevillent
  • L'Arxiu Municipal tria la llicència d'obra de la terrassa situada en la Plaça de la Constitució, de 1911, com a document del mes de gener

MÉS FOTOS
“Construcció de la terrassa” és el document del mes destacat per l'Arxiu Clara Campoamor de Crevillent - (foto 2)
“Construcció de la terrassa” és el document del mes destacat per l'Arxiu Clara Campoamor de Crevillent - (foto 3)

L'Arxiu Municipal Clara Campoamor ha destacat la llicència d'obra major per a la construcció de la terrassa, situada en la Plaça de la Constitució, com a document del mes de gener.

Coneguda popularment com “La Terrassa” destaca per ser un dels elements més característics que formen part de la Plaça de la Constitució de la nostra localitat.

Va ser construïda en 1911 per Vicente Magro Candela, president del “Círculo Católico”, a la casa situada en la denominada en aquell temps plaça d'Alfons XII.

El “Círculo Católico”, institució cultural crevillentina, ocupava la casa número 12 d'aquesta plaça, propietat de Francisco Lledó Quesada, i a través del seu president va sol·licitar permís per a la construcció d'una terrassa des de la façana principal de la casa fins a la plaça.

Per a la consecució d'aquesta obra es van utilitzar quatre columnes de ferro, que servirien de base per a una estructura i 9 bigues d'aquest mateix material travessant el carrer, per a realitzar els revoltons de rajola o ciment que formarien el sostre de la terrassa.

Les dimensions d'aquesta construcció van ser 8 metres sobre la façana de la casa, 4 metres d'altura i 6,20 d'ample i l'expedient està acompanyat d'un pla a escala 1.20, amb les mesures de la planta i la façana vista de front.

La llicència d'obres va ser concedida per resolució de 5 d'abril de 1911, en considerar que no perjudicava a la via pública, ni hi havia perjudici per a un tercer.

Amb més de 108 anys d'antiguitat, “La Terrassa” ha quedat integrada en la plaça al costat de la parròquia de de La nostra Senyora de Betlem, sent testimoni de la vida comercial, religiosa, cultural i d'oci del nostre poble. Fins i tot, per davall va transcórrer el trànsit rodat cap al carrer Sant Cayetano, fins a ben entrat el segle XX.

Pujar