elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
ROBATORIS TARONGES

"Crec que sé qui és el lladre": Denuncien una onada de robatoris de cítrics per tota la Comunitat Valenciana

"Crec que sé qui és el lladre": Denuncien una onada de robatoris de cítrics per tota la Comunitat Valenciana
  • Els lladres roben camps sencers davant l'escassetat de producció i l'augment dels preus

L'Associació Valenciana d'Agricultors (AVA-ASAJA) alerta d'una onada de robatoris de cítrics, tant taronges com mandarines, en pràcticament totes les comarques productores de la Comunitat Valenciana. L'escassetat de producció a nivell nacional (la segona collita més curta de l'última dècada) i l'augment dels preus en origen, sobretot per a la indústria de suc, encoratgen els furts que, en alguns casos, deixen camps sencers sense fruita.

El delegat de AVA-Vilanova de Castelló, afectat pels primers robatoris de la temporada en una parcel·la que havia barrat com a mesura preventiva, denúncia la creixent incidència d'aquest problema. És per això que s'ha vist obligat a implementar la pròpia vigilància dels seus camps com a iniciativa per a evitar futurs robatoris.

També a la comarca de La Ribera Alta, l'associat de Carcaixent, Juan Bautista Salom, ha interposat denúncies a la Guàrdia Civil pel robatori de quasi 40.000 quilos de taronges Navelina i Salustiana: “És la primera vegada que patisc robatoris de cítrics. Crec que sé qui és el lladre, en que ‘peladora’ l'haurà venuda i a quin preu, sobre 5,5 euros el calaix de 20 quilos. M'ha robat tres horts per complet en una campanya amb poca collita, els costos de producció disparats i els preus bastant alts. No hi ha dret”.

El responsable de la sectorial de mandarines de AVA-ASAJA, Salvador Juan, també ha sigut víctima de robatoris en els seus camps de La Safor. L'organització agrària reitera a la Delegació del Govern que intensifique la vigilància tant en les explotacions agràries com en els centres de recepció de mercaderies suposadament robades, on les forces de seguretat han de comprovar la traçabilitat del producte i la coincidència de la quantitat entregada amb el potencial productiu de la parcel·la recol·lectada.

Pujar