Castellano

Copa de Rei de colombicultura: Tres coloms valencians es pugen al podium

• Gambito de Dama aconsegueix el tercer lloc en Regularitat, mentre que Sucesor i Cumpleaños van ser segon i tercer en Premis del Dia

La Real Federació Espanyola de Colombicultura (RFEC) ha clausurat la 70 edició del Campionat d'Espanya Copa Sa Majestat el Rei de Coloms Esportius que s'ha estat celebrant durant maig a l'Algaida, pedania del municipi murcià d'Archena.

La classificació final va acabar encapçalada pel colom ‘La Font’, de José Enrique Rodríguez de Quesada, pertanyent a la federació andalusa, el qual es va proclamar campió en aconseguir 1.463 punts. El segon classificat, amb 1.460 punts, va ser el colom ‘Naranjito’, de José Antonio Galián Vivancos (federació andalusa), mentre que el tercer classificat va ser ‘Gambito de dama, d'Ismael Mompean - Fco. Jara - Peña El Torréon La Ment (federació valenciana).

Tres coloms valencians, en el podium
Per part seva, tres coloms valencians han aconseguit colar-se en el podium.

Així, Gambito de Dama ha estat tercer en els premis a la Regularitat. Es tracta d'un exemplar d'Ismael Mompeán, Francisco Jara, La Torrassa i La Ment.

Quant als Premis del Dia, Sucesor, de Santiago Fabregat Fabregat, va aconseguir el segon lloc; mentre que Cumpleaños, de Ricardo Faus-Peña La Missió, va ser el tercer classificat.

Més premis del campionat
Quant als coloms deixats anar durant les set proves, ‘Chispita’, d'Israel Ortega, va quedar primera amb 285 punts; “Valentina”, de Sergio Martínez, va ser segona amb 245 punts i “La Pirata”, de Mateo Maiquez, va quedar en tercer lloc amb 223 punts.

En l'acte de lliurament de trofeus i clausura d'aquest campionat van ser presents representants de les diferents federacions territorials, els membres de la junta directiva de la Real Federació Espanyola de Colombicultura, membres de l'entitat amfitriona, el Club Verge del Rosari de l'Algaida, l'alcaldessa pedània de l'Algaida, Mª José Guillén; l'alcaldessa d'Archena, Patricia Fernández i el director general del Medi natural de la Regió de Múrcia, Fulgencio Perona.

Després d'aquest acte protocol·lari va tenir lloc un menjar de germanor en la qual van participar unes 500 persones de tota Espanya relacionades amb el món de la colombicultura.