elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Comunitat Valenciana, una terra 'sempre oberta'

Comunitat Valenciana, una terra 'sempre oberta'
  • L'Agència Valenciana de Turisme ha presentat aquest dijous el nou Pla de Desestacionalització Turística que passa per oferir una proposta "holística" i que aconseguisca l'efectiva sostenibilitat empresarial i d'ocupació

El turista del segle XXI viatja tot l'any per a cercar cultura, gastronomia, naturalesa, esport i un llarg etcètera de noves experiències que lluny queden del tradicional turisme de sol i platja. És a aqueix turista a qui l'Agència Valenciana de Turisme (AVT) vol dirigir-se.

Sota el segell 'Sempre Oberta', la Comunitat Valenciana s'ofereix com una terra en funcionament, pròxima, hospitalària i oberta a noves experiències, projectes i visitants. Aquest dijous s'ha presentat aquest nou Pla de Desestacionalització Turística, impulsat pel seu departament i basat en una sèrie d'actuacions d'interès per al sector que permeten combatre l'estacionalitat i promoure les nostres destinacions i productes turístics durant tot l'any: "Diuen que del cor entenen els cardiòlegs i els poetes. Des del turisme volem obrir-nos de cor i transmetre aqueixa idea d'hospitalitat", ha destacat durant la presentació secretari autonòmic de l'Agència Valenciana del Turisme, Francesc Colomer.

Perquè el turisme, ha explicat Colomer, és un sector "que gens ha d'envejar a cap altre de la Comunitat com l'agroalimentari o el petroli, per exemple, perquè no presenta xifres molt diferents a la resta de sectors", defensa el secretari autonòmic, qui destaca "l'oportunitat" que té el turisme de "liderar" i ser "la resposta i solució" a molts dels "desafiaments" del S. XXI. De fet, segons xifres de l'AVT, aquest sector representa més de 13% del PIB de la Comunitat Valenciana.

Uns deures que el sector ja està fent, assegura Francesc Colomer, amb la innovació i l'obertura de l'angular que s'ha realitzat per a anar més enllà de la temporada estiuenca. El repte està, d'aquesta manera, a aconseguir una efectiva sostenibilitat de les empreses i de l'ocupació, és a dir, la desestacionalització: "La nova estratègia de producte ha de ser de 360ºC, holística", conclou el titular de turisme, per a qui la diversificació és la clau per a posar en relleu "una geografia valenciana que presenta atributs molt competitius i cada vegada més segmentats".

Per a aquest pla es van a destinar 9 milions d'euros dels pressupostos del 2018. Entre les actuacions que es contemplen està la promoció de l'oferta turística mitjançant una campanya de publicitat en temporada baixa, tant a nivell nacional com a internacional; es va a impulsar l'estratègia de producte #creaturisme per al desenvolupament de programes específics que oferisquen nous productes turístics anuals; així mateix, es van a realitzar més de 100 accions promocionals i de participació en certàmens i fires de producte.

Dins d'aquesta estratègia es va a realitzar la primera Mostra de Turisme de la Comunitat Valenciana amb l'objectiu de ser un aparador perquè les empreses i destinacions acosten les seues ofertes al client intern i de proximitat; a més, es publicaran les línies d'ajudes en concurrència competitiva amb una estimació de 400 projectes.

Tot açò en un marc de col·laboració públic-privada en matèria de màrqueting amb la subscripció de 13 convenis amb associacions del sector; la creació i el manteniment d'infraestructures turístiques, tant en el litoral com a l'interior que permeten ampliar els serveis disponibles així com el desenvolupament i el suport de projectes de R+D dirigits a l'especialització de serveis i productes que afavorisquen aqueixa desestacionalització. "Hem de donar un gir conceptual en la nostra relació amb tots els agents", ha conclòs Colomer.

Pujar