elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els parcs científics valencians celebren la cinquena edició dels «Premis rePCV»

Els parcs científics valencians celebren la cinquena edició dels «Premis rePCV»
  • Els premis en les categories Spin-off, Start-up i Col·laboració Empresa-Universitat han recaigut en les empreses Medalchemy, Oscillum Biotechnology i FACSA respectivament

MÉS FOTOS
Els parcs científics valencians celebren la cinquena edició dels «Premis rePCV» - (foto 2)

 

La investigació, el desenvolupament i la innovació de les empreses de la Comunitat Valenciana han celebrat aquest divendres 30 de juny la gala de lliurament dels «Premis rePCV». Una iniciativa de la Xarxa de Parcs Científics Valencians (rePCV) que reconeixen l'esforç empresarial i emprenedor en la seua aposta per la R+D+i al voltant dels parcs científics.

Una vegada valorades les 25 candidatures presentades per les empreses vinculades als parcs científics valencians, el jurat dels premis, conformat pels directors i directores dels parcs científics de les universitats públiques valencianes, han fallat els guardons en cadascuna de les tres modalitats. En la categoria «Premi Spin-off», l'empresa premiada ha sigut Medalchemy, empresa del Parc Científic d'Alacant (PCA), i els accèssits s'han entregat a Arthex Biotech, firma del Parc Científic de la Universitat de València (PCUV), i a Ethical & Legal Plus, companyia del Parc Científic de la Universitat Miguel Hernández (PCUMH).

L'empresa reconeguda amb el «Premi a la Start-up» ha sigut Oscillum Biotechnology, vinculada al Parc Científic de la Universitat Miguel Hernández (PCUMH). En la mateixa modalitat, els accèssits han recaigut en les empreses ABERVIAN, companyia d'Espaitec, Parc Científic i Tecnològic de la Universitat Jaume I, i Bumerania Robotics, firma del Parc Científic d'Alacant (PCA).

Quant al «Premi a la Col·laboració Empresa-Universitat», l'empresa FACSA, d'Espaitec, Parc Científic i Tecnològic de la Universitat Jaume I, ha rebut el guardó en aquesta modalitat, que també ha reconegut amb els accèssits a la firma Sabartech, del Parc Científic de la Universitat de València (PCUV), i a la companyia Actividades de Infraestructuras Públicas y Conservación, de la Ciutat Politècnica de la Innovació de la Universitat Politècnica de València (CPI).

Amb el suport de l'Agència Valenciana de la Innovació (AVI), els guardons pretenen reconéixer l'activitat d'iniciatives emprenedores i empresarials atenent el seu creixement, caràcter innovador, estratègia empresarial i aportació a l'entorn. A través d'aquests premis, l'entitat que engloba als parcs científics de la Comunitat Valenciana cerca contribuir al desenvolupament i la consolidació de les empreses creades i desenvolupades amb el suport dels cinc parcs científics valencians, a més d'impulsar i potenciar l'esperit emprenedor en els entorns de coneixement i impulsar i enfortir les relacions Universitat-Empresa.

Diàleg i actuació científic-musical

L'acte de lliurament s'ha celebrat aquest divendres 30 de juny a l'Auditori Marie Curie del Parc Científic de la Universitat de València (PCUV), entitat organitzadora de la cinquena edició. L'esdeveniment ha comptat amb la presència de Tonia Salinas, presidenta de la Xarxa de Parcs Científics Valencians (rePCV) i directora/gerent del Parc Científic de la Universitat Miguel Hernández (PCUMH); Pedro Carrasco, director del Parc Científic de la Universitat de València (PCUV), entitat organitzadora dels cinquens «Premis rePCV»; al costat de Rosa Donat, vicerectora d'Innovació i Transferència de la Universitat de València.

Durant l'acte, s'ha abordat la innovació com a aliada dels reptes del model productiu de la Comunitat Valenciana en un diàleg que ha versat entorn del llibre Què fer amb el model productiu: Guia bàsica per a governants audaços, entre Andrés García Reche, autor de l'obra i vicepresident executiu de l'Agència Valenciana de la Innovació (AVI), i Rafael Navarro, soci fundador d'Innsomnia i del portal d'innovació D+I, Disruptores e Innovadores.

Després del lliurament dels premis, que han sigut atorgats per Andrés García Reche, Tonia Salinas, Pedro Carrasco i Rosa Donat, la música i l'humor han amenitzat la jornada amb una actuació científic-musical per part d'Amparo López i Glòria Sànchez, personal investigador de l'Institut d'Agroquímica i Tecnologia d'Aliments (IATA-CSIC) acompanyades pels músics Iván Moya i Anna Franco.

La Xarxa de Parcs Científics Valencians

La Xarxa de Parcs Científics Valencians (rePCV) és una entitat formada per Espaitec, Parc Científic i Tecnològic de la Universitat Jaume I de Castelló, el Parc Científic de la Universitat Miguel Hernández d'Elx, pel Parc Científic de la Universitat de València, per la Ciutat Politècnica de la Innovació de la Universitat Politècnica de València, i pel Parc Científic d'Alacant de la Universitat d'Alacant.

L'objectiu de la rePCV és incrementar la riquesa de la regió, promoure la cultura de la innovació i fomentar la competitivitat de les empreses i de les institucions generadores de coneixement instal·lades o associades als parcs científics. També, promoure la diversificació i el creixement d'un nou teixit empresarial i industrial, de qualitat, diferenciat i compromés amb les polítiques de responsabilitat social.

Pujar