elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
MAGDALENA 2024

Lourdes Climent brilla en el dia de la Galanía de les festes de la Magdalena de Castelló

Lourdes Climent brilla en el dia de la Galanía de les festes de la Magdalena de Castelló
  • La reina de les festes va estar acompanyada per la seua cort d'honor formada per les Dames de la Ciutat, les dènou padrines i Na Violant d’Hongria 2024

Galeria de fotos
Magdalena 2024: Galania
Magdalena 2024: Galania

Lourdes Climent Moreno va viure amb intensitat l'acte de Galania que la Junta de Festes va organitzar al Palau de la Festa per a homenatjar-la en vespres de la setmana de la Magdalena. L'acte va estar marcat, inevitablement, pel record a les víctimes del paorós incendi de València, raó per la qual es va simplificar el protocol d'entrada, es va guardar un minut de silenci i no es va celebrar cap festa després de l'acte.

Lourdes Climent Moreno
Lourdes Climent Moreno

La reina de les festes va estar acompanyada per la seua cort d'honor al complet, això és, per les Dames de la Ciutat, les dènou padrines i Na Violant d’Hongria 2024.

L'acte va arrancar amb el despertar de Penyagolosa. La muntanya més alta de les comarques castellonenques era l'encarregat d'acomiadar l'hivern i de donar pas a la primavera, representada per les nostres representants festeres.


Després d'una primera actuació de Xarançaina, un grup de música de Dolçaina i Tabal que va sorprendre l'auditori per la manera d'abordar temes de diversa naturalesa, les primeres a accedir a l'escenari van ser les padrines de les Gaiatas:

Gaiata 1 “Brancal de la Ciutat”, Ana Escudero Monge
Gaiata 2 “Fadrell”, Paula Torres Claramonte
Gaiata 3 “Porta del Sol”, Marta Olaria Blanch
Gaiata 4 “L´Armetlar”, Paula Adell Sales
Gaiata 5 “Hort dels Corders”, Rosa Martínez Muñoz
Gaiata 6 “Fanal-Ravalet”, Saray Traver Tena
Gaiata 7 “Cor de la Ciutat”, Noelia Fabra Galí
Gaiata 8 “Portal de l´Om”, Carla Collazos Rovira
Gaiata 9 “L´Espartera”, Noelia Personat Guerrero
Gaiata 10 “El Toll”, Lledó Marzá Bellido

Xarrançaina va realitzar una nova interpretació, en este cas el tema Immortal, al mateix temps que els presidents i presidentes de les gaiatas accedien a l'escenari portant una cinta verda.


Després d'esta escena, es va reprendre l'accés de les padrines a l'escenari:

Gaiata 11 “Forn del Pla”, Mireia Muñoz Barrionuevo
Gaiata 12 “El Grau”, Clara Museros Marqués
Gaiata 13 “Sensal”, Marina Lleva Dolz
Gaiata 14 “Castalia”, Cristina Álvarez Museros
Gaiata 15 “Sequiol”, Maria Voltes Va usar
Gaiata 16 “Rafalafena”, María Tirado Linares
Gaiata 18 “Crémor””, Claudia Arrufat Muriach
Gaiata 19 “La Cultural”, Raquel Naches Montesinos

Per a completar la Cort d'Honor de la Reina, l'esperit del Penagolosa, convertit en el verdader fil conductor de l'espectacle, va donar entrada a Na Violant 2024, María Rodríguez Santamaría i les dames de la ciutat: Diana Vico Casanova, Adriana Llopis Pascual, Marta Gual Irigoyen, Irene Arasa Miralles, Laura Traver Sanchis i Teresa Cumba Soler.

Va arribar un dels moments culminants de la nit: l'accés a l'escenari, escortada per l'Esquadra d'Honor de la Policia Local de Castelló i acompanyada per la música de Xarançaina, de la Reina de les Festes de Castelló 2024, Lourdes Climent Moreno.

Una vegada en el tron, amb el tradicional coixí en què van reposar els seus peus i després d'haver rebut l'ofrena del ram de flors, la Muixaranga de Castelló va construir una de les seues formacions que va resultar ser una al·legoria del monument gaiatero.


Un altre moment emotiu de la vetlada i tota una sorpresa per a la reina de les festes va ser quan la seua pròpia germana, Estefanía, va accedir a l'escenari per a oferir-li la Galanía de la paraula, pronunciant un brillant discurs amb el qual va saber transmetre la intensitat i els profunds sentiments amb els quals Lorda afronta el seu regnat.


Després de les ofrenes florals oferides per diferents entitats, la Galania va iniciar la seua recta final amb el comiat de la Cort d'Honor de la Reina. Això sí, l'espectacle va culminar amb una escena dedicada a la Mare de Dèu del Lledó, sempre present en l'els actes festius i en el fervor dels festers, encara que este any d'un mode especial, ja que celebrarem el centenari de la seua Coronació Pontifícia i Canònica. Als sons de la música de Xarançaina, el cor Innuendo i la veu d'Elena Sorlí, va accedir a l'escenari en eixe moment únicament ocupat per la Reina de les Festes, la Imatge Pelegrina de la Patrona de Castelló, portada per Sergio Renau, Perot de Granyana de 2016.


Després d'esta última escena i amb l'emoció dibuixada en el seu rostre, Lourdes Climent Moreno va abandonar l'escenari entre els aplaudiments de tots els assistents.

Com a senyal de respecte i suport a les víctimes i afectats per l'incendi de València, es va prescindir de la festa que habitualment seguix a l'acte de la Galania.


Pujar