elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Constantin Trinks dirigeix obres de Borodin, Rakhmaninov i Elgar en el seu debut amb l'OCV

    Constantin Trinks (Karlsruhe, 1975) debuta aquest divendres, 2 de febrer, al capdavant de l'Orquestra de la Comunitat Valenciana amb obres de Borodin, Rakhmaninov i Elgar a l'Auditori del Palau de les Arts.

    El jove director alemany destaca per la seua projecció en el panorama europeu. El seu fulgurant ascens a l'Staatstheater de Saarbrücken, on va ingressar en 2002 com Kapellmeister per a convertir-se en 2006 en director musical interí, li va valdre en 2009 el seu nomenament com a director musical de l'Staatstheater de Darmstadt, posició que va exercir fins a 2012. Director autònom, en l'actualitat és un convidat habitual als teatres més puixants del continent, com la Bayerische Saatsoper de Munic, l'Opera National parisenca, l'Staatsoper de Viena o l'Òpera de Zuric.

    Batuta de referència en l'obra de Richard Wagner, sobreïxen els seus treballs en el bicentenari del naixement del compositor alemany a Berlín (Deutsche Oper), Dresden, Estrasburg, Frankfurt, Tòquio i en el prestigiós Festival de Bayreuth, la meca de l'univers wagnerià, amb la direcció de la primera òpera del geni alemany, 'Das Liebesverbot'.

    Per la seua banda, el treball de Constantin Trinks en l'apartat simfònic inclou també formacions de referència com l'Orquestra Simfònica de la Ràdio de Baviera, la Filharmònica de Munic o la Simfònica de la Ràdio de Viena.

    Per a la seua presentació a València, el director ha triat un repertori rus-anglés, que començarà amb l'obertura de l'òpera 'El Príncep Ígor', l'obra més celebrada d'Aleksandr Borodin, que, després de quedar inconclusa a la seua mort, van completar a posteriori Nikolai Rimski-Kórsakov i Aleksandr Glazunov.

    La seguirà l'obra fetitxe del pianista, director i compositor rus Sergej Rakhmaninov, 'Concert per a piano número 2', amb la interpretació de la flamant guanyadora de la vintena edició del Concurs Internacional de Piano de València, Premi Iturbi, Fatima Dzusova com a solista.

    Per a la segona part del concert, Trinks dirigeix una obra inèdita en el bagatge de l'Orquestra de la Comunitat, 'Variacions Enigma', d'Edward Elgar, una sèrie de catorze variacions musicals compostes per l'anglés en 1899, que deu el seu nom als misteris que van envoltar la seua estrena, entre ells l'endevinalla del tema ?encara hui? ocult, que Elgar va reptar a descobrir l'audiència.

    Fatima Dzusova, Constantin Trinks i l'Orquestra de la Comunitat Valenciana visitaran amb aquest mateix programa l'Auditori de Castelló, en el que serà el segon concert de la formació titular de les Arts a la capital de la Plana.

    Activitat didàctica a Castelló

    De manera complementària als concerts d'abonament, l'Auditori i Palau de Congressos ha dissenyat una activitat didàctica dirigida a xiquets i xiquetes de 3 a 7 anys amb el propòsit de familiaritzar-los amb la música i potenciar la seua creativitat mentres els seus progenitors i/o tutors disfruten de la programació simfònica.

    Aquesta iniciativa, que va començar el passat mes de gener, promou l'educació musical a través de jocs, cançons i experiències en què es potencia el desenvolupament psicocorporal, cognitiu, sensorial i afectiu.

    En les diferents sessions es treballarà amb el cos, la veu i els instruments Orff per a aproximar als menors la música de manera vivencial i fer-los partícips de la creació artística.

    Els interessats poden contactar amb l'Auditori a través de l'adreça electrònica sgrande@culturalcas.com i/o el número de telèfon 964 727 580. L'activitat, que es durà a terme en el mateix horari que els concerts, té un preu de 3 euros per assistent.

    Pujar