elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Castelló viurà la seua Magdalena més accessible

Castelló viurà la seua Magdalena més accessible
  • El Patronat Municipal de Festes habilitarà zones adaptades en el recorregut de pregó, desfilades i esdeveniments com l’Enfarolà o l’Encesa

Castelló es prepara per a viure les seues festes de la Magdalena més accessibles. El Patronat Municipal de Festes, dirigit per la regidora Sara Usó, habilitarà zones adaptades per a persones amb mobilitat reduïda en els principals esdeveniments de les festes fundacionals. L'edil Sara Usó ha explicat que “per primera vegada anem a disposar de zones adaptades en tots els grans esdeveniments de la Magdalena per a persones amb mobilitat reduïda, amb l'objectiu que puguen viure les nostres festes fundacionals en les millors condicions”. L'experiència d'enguany ha comptat amb la col·laboració de Cocemfe, permetrà anar millorant el dispositiu per a garantir l'accessibilitat als grans esdeveniments de la Magdalena.

El Patronat Municipal de Festes situarà aquests punts accessibles en Maria Agustina, des d'on es podran presenciar el Pregó, la Cavalcada Infantil, la desfilada de Gaiates i el del FAMM! També la plaça Major comptarà amb una zona reservada per a persones amb mobilitat reduïda per a esdeveniments com l’Enfarolà, les actuacions musicals o el Magdalena Vítol. Per a l’Encesa de Gaiates, el dilluns 5 de març, s'habilitarà un espai enfront de l'IES Ribalta i el mateix es farà amb el Cós Multicolor, amb zona reservada en el bulevard Blasco Ibáñez on enguany se celebra per primera vegada aquest esdeveniment, i l'Ofrena, amb àrea reservada en l'esplanada de la Basílica del Lledó.

Les mascletades també seran accessibles. L'espai per a persones amb mobilitat reduïda s'habilitarà en la zona de seguretat de la plaça del Primer Molí, des d'on es podrà presenciar la mascletà d'inici de les festes i els set trets corresponents al concurs de mascletades.

La regidora Sara Usó ha apuntat que per a poder garantir l'accés i a causa que es tracta de zones d'aglomeració de públic es recomana acudir amb suficient antelació. “Per a poder accedir a determinades zones reservades, hauran d'acudir amb la suficient antelació tenint en compte que en alguns d'aquests actes pot ser complicat arribar fins a la zona indicada per l'aglomeració de públic”, ha recordat l'edil. Usó ha agraït la col·laboració de Cocemfe i, en concret, del seu president Carlos Laguna.

Aquesta és la primera vegada que s'habilita aquest desplegament de zones adaptades per a acostar les festes “al màxim nombre possible de persones perquè si alguna cosa caracteritza a la Magdalena és el seu caràcter popular i de celebració que es viu a peu de carrer”. No solament els actes, el Patronat Municipal de Festes també ha inclòs en els plecs de les fires i fondes que s'han licitat l'obligació que habiliten un espai reservat per a persones amb mobilitat reduïda.

Un altre dels aspectes que s'han tingut en compte és l'habilitació de banys adaptats en diferents punts: cinc en el recorregut de la Romeria de les Canyes, en la plaça Santa Clara, plaça Major, Primer Molí, carrer Carlos Fabra, Basílica del Lledó, templet del parc Ribalta i plaça Maria Agustina. A aquestes ubicacions específiques per la Magdalena, se sumen els banys públics permanents i adaptats situats en vuit punts diferents de la ciutat: en la Ronda Aquest, al costat de la pista d’skate; en els parcs de l'Auditori, Pont de Ferro, Geòleg Gómez Royo, Primer Molí i Censal, en la plaça Botànic Calduch, en el Mercat Central i en la plaça de la Pau.

 

 

 

Pujar