elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Castelló reforça les relacions Espanya-Japó com a seu del congrés i del fòrum bilateral

Castelló reforça les relacions Espanya-Japó com a seu del congrés i del fòrum bilateral
  • L'alcaldessa destaca les noves oportunitats de negoci i de dinamització de l'economia que propiciaran tots dos esdeveniments

Castelló acollirà durant les dues pròximes setmanes el Congrés Internacional Espanya-Europa-Japó i el Fòrum Espanya-Japó, convertint-se així “en el pont entre tots dos països per a establir i consolidar les relacions comercials entre empreses dels dos països i generar oportunitats de negoci”, segons ha destacat l'alcaldessa, Amparo Marco. “El congrés i el fòrum seran espais de diàleg diplomàtic amb gran transcendència econòmica, especialment per l'efecte dinamitzador en el foment de les relacions comercials que es gestaran a la nostra ciutat”, ha incidit la primera edila.

El congrés, dedicat a les relacions empresarials i professionals entre Espanya i Japó, es desenvoluparà els dies 21 i 22 de novembre en el Planetari. Abordarà, durant les sessions de treball, tres eixos temàtics: Els nous acords de la Unió Europea amb el Japó i el nou conveni de doble imposició, L'experiència professional Espanya-Japó i L'administració pública japonesa. Nous models de ciutat.

L'acte d'obertura serà a càrrec de l'alcaldessa i també el de clausura, amb una intervenció sobre l'agermanament Castelló-UBE. Hi ha organitzades 12 ponències de professionals i experts de tots dos països, entre elles una del director del congrés, Ramón Vilarroig, una taula redona sobre els models de negoci d'empreses al Japó i dues activitats culturals, amb un concert de música valenciana (a càrrec de Viviana Salisi, Francesca Sales i Pedro Quiralte) i un altre de música japonesa (del grup Kamidaiko).

Els ponents, a més de Marco i Vilarroig, seran el catedràtic de l'UJI Juan Ángel Lafuente; el director d'Estructuració de Negoci Internacional de Bankinter, Luis Bleda; David Gálvez, de Sacmi Ibèrica; Fidel Roig, de Valfortec; les professores de la Universitat de Zaragoza Carmen Tirado, Cristina Bueno i Ana Gascón; la professora del Centre d'Estudis d'Àsia Oriental, Ana María Goy; els advocats Francisco Barberán i Salvador Rodríguez; el professor de la Dokkyo University Luis Pedriza; el professor de Kyoto Tachibana Univesity Naoto Takeuchi; el subdirector de l'oficina de policia d'Ube, Tomoko Mochizuki; i el president de Ube Corporation Europe, Bruno de Bièvre.

Les inscripcions per a poder participar en el congrés estan obertes fins a completar aforament i són gratuïtes. Tota la informació pot consultar-se a través de la següent pàgina web: www.congresoeej.com.

La primera cimera bilateral a Castelló

El Congrés Internacional serà l'avantsala del Fòrum Espanya-Japó, que tindrà lloc a l'Auditori i Palau de Congressos de Castelló del 25 al 27 de novembre. És la trobada anual més important que es realitza entre tots dos països i recalarà per primera vegada en la Comunitat Valenciana. “Volem convertir Castelló en el pont d'enllaç dels dos països, per la qual cosa aquest cim amb la tercera potència mundial és decisiu”, ha explicat Marco.

Durant el fòrum, els participants assistiran a conferències d'experts, sessions de treball i visites tècniques. S'estructurarà en tres eixos: Mirades globals, Impulsant els ecosistemes d'innovació i Tecnologia i Societat 5.0. En la pàgina www.foroespanajapon.com es pot consultar la programació.

El president de la Fundació Consell Espanya-Japó i exministre d'Afers Exteriors, Josep Piqué, serà l'encarregat de presidir el capítol espanyol del fòrum, mentre que el japonés estarà presidit per Yoshio Sato, president de la patronal del comité europeu de la Federació Empresarial japonesa.

Com a ponents, a més d'Amparo Marco com a alcaldessa de Castelló, hi haurà altres 14 experts en les temàtiques a abordar, de tots dos països. Entre ells, el professor de la Universitat de Tòquio, Motoshige Ito; el sotsgovernador de Kyoto, Akimasa Yamashita; les periodistes Ana Fuentes i Esther Molina; el professor de la Universitat de Zaragoza Manuel González Bedia; el cap executiu de l'Oficina d'Assumptes Generals i Planificació de l'Ajuntament de Fukuoka, Masanari Suzuki; i en representació de diverses empreses, Núria Oliver, David Pereira, María Benjumea, Hirotaka Sakakibara, Lorenzo di Pietro, Tatsuya Kato, Naomi Kurahara i Javier Megias.

Pujar