elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Castelló recolza un projecte pioner d'aprenentatge tecnològic

Castelló recolza un projecte pioner d'aprenentatge tecnològic
    MÉS FOTOS
    Castelló recolza un projecte pioner d'aprenentatge tecnològic - (foto 2)

    La programació informàtica està cada vegada més present en les nostres activitats quotidianes: les aplicacions mòbils ens fan la vida més fàcil, les xarxes socials ens ajuden a comunicar-nos i la domòtica automatitza processos quotidians en les nostres llars i ciutats. Si a açò afegim la robòtica a l'abast de tots gràcies al maquinari lliure, l'abaratiment dels components electrònics i la irrupció de la impressió 3D, posem a la disposició de la ciutadania eines que fa tan sols deu anys es limitaven a l'àmbit industrial i de recerca, obrint així un ventall de possibilitats infinit per a la resolució de problemes concrets.

    En aquest context, és de vital importància no solament aprendre a utilitzar les tecnologies emergents, sinó també aprendre a entendre-les des de dins, és a dir, saber programació informàtica i treballar el pensament computacional com a eines necessàries per a resoldre els desafiaments socials presents i futurs. Si bé l'ensenyament d'aquestes habilitats està cada vegada més present en l'educació primària i secundària, alguns col·lectius socials han quedat exclosos, deixant a una part de la societat sense recursos i per tant, afeblida per a afrontar els reptes que ens ofereix un futur que ja és present.

    El projecte “Crea Castelló, aprenentatge tecnològic per a una societat socialment innovadora” presentat ahir en Menador Castelló té com a finalitat dotar a la societat castellonenca d'igualtat de recursos cognitius en matèria de tecnologies emergents i sobretot, despertar el pensament computacional i la innovació com a eines clau para, entre tots i totes, fer de Castelló una ciutat millor.

    La regidora d'Impuls de l'Activitat Econòmica, Patricia Puerta, ha destacat “el valor afegit d'aquest projecte liderat per l'associació Robotme, que no solament promou la democratització de l'accés a la tecnologia des d'una perspectiva innovadora i, en concret, a la programació computacional sinó que a més té un component social en dirigir els tallers a diferents col·lectius”.

    Per a açò, l'associació Robotme organitzarà un conjunt de tallers de formació on la robòtica, el pensament computacional i la metodologia STEAM (Ciència, Tecnologia, Enginyeria, Arts i Matemàtiques) seran els protagonistes. “Cadascun dels tallers es dirigirà a un col·lectiu específic, en particular a persones majors amb la participació dels seus néts; a dones joves per a atraure talent; així com a persones discapacitades en col·laboració amb persones d'altes capacitats, per a integrar tots dos col·lectius”, ha avançat Pedro Segarra Cabedo, president de l'associació Robotme.

    Els tallers tindran lloc durant els mesos d'abril, maig i juny en Menador Espai Cultural en horari de divendres vesprada i dissabte al matí. Com a tancament del projecte, al juny es realitzarà un esdeveniment final obert a tots els participants i veïns de Castelló per a presentar les solucions desenvolupades. Així, el projecte Crea Castelló aconseguirà un doble objectiu: d'una banda l'alfabetització tecnològica dels col·lectius més allunyats; per l'altra, que els productes resultat dels tallers servisquen d'inspiració per a desenvolupar solucions innovadores que ajuden a millorar la qualitat de vida de la ciutat.

    Tota la informació detallada sobre tallers, requisits de participació i forma d'inscripció es publicarà en les pròximes setmanes en la web de l'associació Robotme www.robotme.es. Mentre, facilitem informació d'interès:

    Taller Supercapacitats:

    • Data: divendres 13, dissabte 14, divendres 20 i dissabte 21. Abril.

    • Horaris: divendres: de 16.00 a 20.00 hores. Dissabte: de 10.00 a 14.00 hores.

    Taller Connectades:
    • Dates: divendres 4, dissabte 5 , divendres 11 i dissabte 12. Maig.
    • Horaris: divendres: de 16.00 a 20.00 hores. Dissabte: de 10.00 a 14.00 hores.

    Taller Descobrim:

    • Dates: divendres 25 i dissabte 26 de maig i divendres 1 i dissabte 2 de juny.

    • Horaris: divendres: de 16.00 a 20.00 hores. Dissabte: de 10.00 a 14.00 hores.

    Esdeveniment final:

    • Data: dissabte 16 de juny.

    • Horari: de 10.00 a 14.00 hores.

    Sobre l'associació Robotme:

    Robotme és un nou concepte d'aprenentatge a Castelló centrat en la robòtica educativa i la creativitat. Una forma diferent d'ensenyar informàtica a través de l'aprenentatge interdisciplinari i obert. Les nostres dinàmiques combinen matemàtiques, creativitat, llenguatge, tecnologia i altres àrees de coneixement per a aprendre jugant a través de la superació de reptes i el desenvolupament de noves solucions tecnològiques. Sempre utilitzant programari i maquinari lliure.

    Pujar