elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Castelló aborda el planejament urbanístic del 90% del terme municipal

Castelló aborda el planejament urbanístic del 90% del terme municipal

    Port i connexió Grau-Castelló, Mestrets, Marjaleria, Crèmor-Raval Universitari, Estepar-connexió Almassora, litoral i així fins a 13 zones del terme municipal de Castelló s'analitzaran en la segona fase del procés participatiu sobre el Pla General. Des de matí i fins al pròxim 20 de febrer la Regidoria d'Ordenació del Territori celebrarà 13 reunions en tots els districtes de la ciutat per a acostar el Pla General a la ciutadania i arreplegar les seues propostes.

    El regidor d'Ordenació del Territori, Rafa Simó, ha destacat que "durant el pròxim mes els veïns i veïnes de Castelló tindran possibilitat de fer aportacions sobre el planejament urbanístic del 90% del terme municipal, que és la superfície que encara queda per estudiar en aquest procés participatiu". El 10% restant, corresponent al casc urbà del Grau, l'entorn de la Ronda Magdalena i l'estadi, el centre històric i l'entorn de l'Hospital Provincial ja s'ha exposat en les quatre primeres reunions celebrades al desembre.

    La definició d'usos entorn del port i el Serrallo o l'ordenació de dos eixos viaris centrals en la connexió del Grau amb Castelló com són l'avinguda del Mar i l'avinguda Germans Bou centraran la reunió convocada demà a les 18.00 en el Centre Europeu d'empreses Innovadores (CEEI), situat en el carrer Ginjols ronda Est-. "Aquesta reunió començarà amb una breu exposició per part dels tècnics municipals sobre el planejament urbanístic de partida, una proposta oberta i subjecta a les aportacions veïnals", ha indicat Simó.

    L'edil i tinent d'Alcaldia del Grau ha recordat que no fa mancada ser especialista o tenir coneixements en matèria d'urbanisme per a sumar-se a aquest procés participatiu. "Qualsevol persona que vulga participar en el disseny del model de ciutat per als pròxims 20 anys té ara l'oportunitat d'expressar les seues inquietuds i plantejar les seues propostes", ha apuntat el regidor.

    La informació relativa a les reunions (àmbit d'anàlisi, data i lloc de celebració així com documentació) es pot consultar en la pàgina web www.plageneralcastello.es. Totes les propostes veïnals s'analitzaran des del punt de vista tècnic, jurídic i de sostenibilitat ambiental i econòmica per a determinar la seua incorporació al document del Pla General que s'exposarà al públic per a obrir un període d'al•legacions.

    "Aquest procés participatiu sobre el Pla General en els barris pretén democratitzar el document més important per a un municipi en matèria urbanístiques i propiciar la participació de la ciutat durant la redacció del Pla i no després", ha destacat Simó.

    Habilitar més carrils bici, plantejar zones dotacionals i espais verds, dissenyar més zones d'aparcament, ampliar vials, definir usos industrials o residencials, millorar la mobilitat a través de noves connexions són exemples de les aportacions que es poden fer en aquesta fase del Pla General. Simó ha subratllat que "la millor manera de definir el nou model de ciutat és que els castellonencs expliquen quins són les necessitats que té el seu barri i quins són les seues prioritats". Tenen tretze reunions per davant per a fer-ho possible.

    Pujar