elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Benestar Social implantarà nous serveis per a millorar les cures a Castelló

Benestar Social implantarà nous serveis per a millorar les cures a Castelló
  • L’alcaldesa, Amparo Marco, destaca la voluntat de l’equip de govern de potenciar l’atenció a les persones més vulnerables

Fer de Castelló una ciutat 100% cuidadora. És l'objectiu de l'equip de govern, millorant els serveis que es presten en l'actualitat i incorporant altres nous per a reforçar les àrees que més ho necessiten. Per a això, un dels primers passos que es donaran en els propers mesos, a través de la Regidoria de Benestar Social que dirigeix José Luis López, és l'elaboració d'una anàlisi del mapa de recursos actuals que detecte les possibles mancances, amb la finalitat de prioritzar i programar la implantació de recursos i serveis necessaris.

El projecte forma part de l'aposta decidida de l'Ajuntament de Castelló per millorar el benestar social. Una àrea cabdal per als membres de l’Acord de Fadrell en la qual s'ha duplicat el pressupost en l'últim mandat.

Entre les noves propostes que hi ha sobre la taula destaca el desenvolupament d'una xarxa de centres de dia d'atenció especialitzada a Castelló per a Alzheimer (el centre de dia situat a la Pineda obrirà pròximament), Parkinson, malalties mentals, autisme i esclerosi múltiple. “Són exemples de les polítiques de benestar social que estem desenvolupant des de fa quatre anys i que han suposat un canvi extraordinari en les infraestructures i serveis d'atenció a les persones vulnerables”, destaca l'alcaldessa, Amparo Marco.

La creació d'un servei d'assistència i ajuda a domicili universal per a persones que es troben en situació de soledat, majors i dependents és una altra de les iniciatives en la que es treballarà. La idea és dissenyar les estratègies necessàries per a impulsar les primeres mesures i dotar-les de partida en el pressupost del consistori del 2020, segons l'edil de Benestar Social, José Luis López.

En aquestes línies es treballarà aquesta legislatura, reforçant a més les accions que s'han impulsat al llarg dels últims quatre anys. Entre elles, la teleassistència, que es va recuperar en 2018 després de cinc anys sense ella i que ha permés beneficiar-se d'aquest servei domiciliari, dirigit principalment a persones majors, dependents, amb malaltia o en exclusió social.

Pujar