elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Més de 1200 escolars participaran en una activitat per celebrar el Dia Internacional de les Xiquetes

Més de 1200 escolars participaran en una activitat per celebrar el Dia Internacional de les Xiquetes

    La vicealcaldessa i regidora d’Igualtat de l’Ajuntament de Castelló, Ali Brancal, ha presentat les activitats al voltant del Dia Internacional de les Xiquetes. Brancal ha explicat que “es tracta d’una activitat que va molt més enllà de proposar el visionament d’una pel•lícula acompanyada d’unitats i fitxes didàctiques, és una proposta  perquè tant l’alumnat com el professorat puguen treballar què significa ser xiqueta, els rols, què s’espera, com s'educa… a les xiquetes en l’actualitat”.

    L’activitat es desenvoluparà del 2 al 6 d’octubre al teatre del Raval on la pel·lícula que es projectarà és ‘El viaje de Chihiro’. La protagonista d’aquesta és una nena de 10 anys enfadada amb la seua mare i el seu pare perquè decideixen traslladar-se a un altre barri. Les seues aventures la portaran a un procés d'aprenentatge on desenvolupar valors com la responsabilitat, la valentia o la confiança en ella mateixa.

    Brancal ha informat que en aquesta ocasió hi ha un total de 1.280 xiquetes i xiquetes d’entre tercer i sisé de primària inscrits i que pertanyen a 12 dels col·legis de la ciutat de Castelló que han volgut participar. També ha mostrat la seua satisfacció pel fet que “és una activitat que cada vegada té més èxit.  D’ençà que hi ha coordinadors i coordinadores d’igualtat als centres educatius resulta molt més fàcil trobar resposta a les propostes d'igualtat cap a la comunitat educativa”. 

    A més, la regidora d’Igualtat ha afegit que “no volem sols fer activitats  sinó que hi haja un treball anterior i posterior a l'activitat. El que és important és que la igualtat impregne tots els àmbits socials”.

     

    Pujar