elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El 79% de l'alumnat del programa de reforç acadèmic millora els resultats a final de curs

El 79% de l'alumnat del programa de reforç acadèmic millora els resultats a final de curs

    El 79,16% de l'alumnat que han participat en el programa de reforç acadèmic 'Tria El teu' han millorat les seues notes finals en el curs 2016/2017. Així doncs, dels 33 joves inscrits en el programa inicialment, 24 han completat els tres trimestres d'aquesta segona edició. D'ells, nou han aconseguit aprovar dues assignatures més que a l'inici del curs, cinc han superat una matèria addicional i els altres cinc han acabat el curs amb totes les assignatures aprovades, uns resultats que suposen una millora considerable dels seus expedients. A més, tres dels alumnes han aconseguit recuperar matèries suspeses en el curs anterior.

    Una de les novetats d'aquesta edició ha sigut la introducció en els IES Vila-roja i Álvaro Falomir de les Tutories Entre Iguals (TEIs), en les quals quatre alumnes de 4t d'ESO i 1er de Batxillerat han donat suport acadèmic a l'alumnat de cursos inferiors. Per a l'edil de Joventut, Xavier Trenco, aquesta iniciativa "crea una cadena de col·laboració entre els i les joves, fomenta el treball en equip i ajuda a consolidar referents en el seu entorn més proper" i és "un dels majors assoliments d'aquest programa".

    Així ho va manifestar el regidor durant l'acte de lliurament de diplomes als joves participants en el programa 'Tria El teu', al que també van assistir alguns pares i mares. "Més enllà dels resultats, dels quals podeu estar molt orgullosos, està el treball en valors i l'aprenentatge de nous mètodes d'estudi, que podreu aplicar per a aconseguir qualsevol meta que us proposeu en el futur", va assegurar Trenco.

    En aquest sentit, l'equip docent responsable del programa ha elaborat una llista d'indicadors per a avaluar la progressió dels participants durant el curs. Hàbits com l'ús d'agendes per a organitzar el treball diari o la participació en activitats d'oci juvenils, així com la realització de cursos o formació complementària, han sigut marcats com aconseguits pel personal que avalua l'evolució dels xics i xiques durant el curs.

    Així mateix, l'alumnat ha pres part en fins a cinc sessions d'educació en valors, en les quals han abordat assumptes com la situació de les persones refugiades, l'assetjament escolar o la igualtat de gènere. Aquests debats han servit a la professora per a analitzar l'evolució de les seues reflexions i de la seua capacitat crítica, que també ha sigut marcada com a positiva.

    Pujar