elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Seu Universitària Ciutat d’Alacant inaugura el nou curs acadèmic

La Seu Universitària Ciutat d’Alacant inaugura el nou curs acadèmic
  • Convertida en lloc emblemàtic de la ciutat, la seu va organitzar més de set-centes activitats acadèmiques i culturals el curs passat, en les quals van participar unes tres mil persones

  • La nova programació reprèn el Taller d’Escriptura Històrica i programa un nou cicle de conferències sobre el futur de la medicina, amb l’Aula de la Ciència i la Tecnologia

MÉS FOTOS
La Seu Universitària Ciutat d’Alacant inaugura el nou curs acadèmic - (foto 2)
La Seu Universitària Ciutat d’Alacant inaugura el nou curs acadèmic - (foto 3)
La Seu Universitària Ciutat d’Alacant inaugura el nou curs acadèmic - (foto 4)
La Seu Universitària Ciutat d’Alacant inaugura el nou curs acadèmic - (foto 5)

La rectora de la Universitat d’Alacant, Amparo Navarro, va inaugurar ahir de vesprada el curs acadèmic de la Seu Ciutat d’Alacant amb el tradicional Acte d’Obertura i, amb aquest, el de totes les seus universitàries de la UA. Navarro va qualificar la seu en la seua intervenció com a «lloc emblemàtic» a la ciutat d’Alacant, gràcies a una activitat que ha consolidat l’extensió universitària de la UA a través de la cultura i la divulgació del coneixement.

Van acompanyar la rectora en la taula inaugural Ana Laguna, delegada de la rectora per a Relacions amb la Societat, i Jorge Olcina, director de la Seu Ciutat d’Alacant. Olcina va fer balanç de les activitats del passat curs acadèmic i va subratllar les «més de set-centes activitats dutes a terme, amb una mitjana de quatre diàries, i una xifra aproximada de tres mil assistents amb interessos acadèmics i culturals molt diversos». El director de la seu va voler subratllar també que «el curs passat vam tornar a recuperar l’esperit  de la seu, amb molta participació, presencialitat, tertúlies i intercanvi d’opinions en les entrades i les eixides dels  esdeveniments, fet que ens fa molt feliços, ja que va costar reprendre aquesta presència in situ, després de l’aturada de la pandèmia».

Pel que fa a la programació dissenyada per la seu per al trimestre vinent, d’octubre a desembre, Olcina ha destacat que es recupera el Taller d’Escriptura Històrica amb Manuel Avilés, «un cicle que es va posar en marxa abans de la pandèmia amb molt d’èxit i que ara tornem a programar». Es mantenen en la programació cicles consolidats com el de Barris d’Alacant, Flamenc, o el d’Europa entre Guerres. I continua la intensa activitat de les aules de la seu, com l’Aula de la Salut o l’Aula Ciutat, amb temes d’actualitat d’interès per a la ciutat i la ciutadania alacantina;  els cicles de música que omplin de públic les instal·lacions de la seu els divendres a la vesprada, i la programació específica de l’Aula de la Ciència i la Tecnologia amb propostes interessantíssimes, com la que ahir es va programar com a conferència inaugural del curs a la seu: «Computación cuántica: pasado, presente y futuro de una revolución tecnológica», a càrrec de la investigadora del Barcelona Computing Center Alba Cervera. Presentaren la conferenciant Virgilio Gilart, director de l’Escola Politècnica Superior de la UA, i Salvador Ordóñez, director de l’Aula de la Ciència i Tecnologia de la UA.  Ana Laguna, també coordinadora de l’Aula de la Salut i de l’Aula de la Ciència i la Tecnologia de la Seu, ha recordat que, aquesta última, va iniciar l’activitat el 2017 i ja ha programat més de setanta activitats de divulgació científica en gran diversitat d’àmbits.

Precisament, la nova programació de l’Aula de la Ciència i la Tecnologia que va arrancar ahir amb la investigadora Alba Cervera, comptarà amb un nou cicle: «Explorant el futur de la medicina, la biomedicina i l’enginyeria biomèdica: com la intel·ligència artificial canviarà la forma en què vivim», en el qual s'abordarà el futur de la medicina per a començar a comprendre com serà la cura de la salut en el futur. Aquest cicle comença dimarts que ve, 3 d’octubre, amb la conferència «La ingeniería biomédica en la medicina del futuro», a càrrec d’Enrique Gómez Aguiler, president de la Societat Espanyola d’Enginyeria Biomèdica (SEIB). La seguiran «Inteligencia Artificial en Medicina: separando hechos de ficción» (31/10/2023), i «Neurotecnología y metaverso en la medicina del futuro» (16/11/2023).

Pujar