elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La UA participa en la campanya 'La innovació que importa' de l'AVI

La UA participa en la campanya 'La innovació que importa' de l'AVI
  • L’Agència Valenciana d’Innovació ha triat la professora María Ángeles Lillo com a representant del món universitari

La Universitat d’Alacant ha participat en l’actual campanya de l’Agència Valenciana de de Innovació, «La Innovació que importa», de la mà de la catedràtica de Química Inorgànica, María Ángeles Lillo.

Aquesta campanya té com a objectiu donar a conèixer els projectes resultat de l’I+D+i que són secundats per l’AVI i ho fa a través de la difusió de tres casos d’èxit que s’estan desenvolupant en l’actualitat amb la gravació de debats. Cada any l’AVI tria agents dels tres vèrtexs implicats en el desenvolupament dels projectes, empreses, instituts tecnològics i centres d’investigació, perquè debaten i comenten l’interès la idoneïtat i els beneficis que s’extrauen d’aquesta col·laboració. Enguany en las xarres han participat, a més dels membres del projecte, tres professionals externes, tres dones que pertanyen a l’àmbit professional, tecnològic i universitari. Així, María àngels Lillo ha estat acompanyada per Gràcia Burdeos, directora general de l’empresa SPB, i Marta García, directora de l’Institut Tecnològic de l’Energia (ITE).

Els tres projectes seleccionats enguany estan relacionats amb la salut: «Formació a metges amb simulador de cirurgia robòtica»; l’economia circular: «Nous productes a partir de gespa artificial reciclada»; i les tecnologies habilitadores: «Selecció optimitzada d’embrions gràcies a intel·ligència i visió artificial». El primer d’aquests ha sigut desenvolupat per la Fundació d’Investigació de l’Hospital General Universitari de València (FIHGUV) i l’Institut Universitari d’Investigació de Robòtica i Tecnologies de la Informació i Comunicació (IRTIC) de la Universitat de València ; el segon per las empreses alacantines RealTurf Systems i ACTECO amb l’Institut Tecnològic del Plàstic (Aimplas), i el tercer per l’IVI en col·laboració amb la Universitat Politècnica de València i l’empresa Geotap Group.

Com explica María Ángeles Lillo, durant aquests debats motivadors, «hem parlat dels projectes en concret, de quins problemes tenien i com el fet que s’uniren els tres agents ha permès trobar solucions que són aplicables a altres productes similars. S’hi destaca que la cooperació entre els agents fa possible el desenvolupament de projectes d’un gran abast que d’una altra manera seria difícil tractar amb tant d’èxit», comenta la professora qui posa l’accent en l’interès social d’aquests en posar de manifest que «la investigació es puga aplicar a molts àmbits».

«M’ha semblat interessant la proposta. En molts sectors encara costa molt entendre que cal recórrer a les universitats i instituts tecnològics per a col·laborar», apunta la catedràtica de la UA, qui vol ressaltar que «el benefici és mutu ja que l’empresa adquireix experiència i coneixements i també la possibilitat de l’ús de tecnologia avançada, mentre que la universitat es manté en contacte amb la realitat empresarial del seu entorn».

 

Pujar