elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Parc Científic de la UA incorpora l’startup alacantina Wetoget al seu ecosistema innovador

El Parc Científic de la UA incorpora l’startup alacantina Wetoget al seu ecosistema innovador
  • L’empresa, formada majoritàriament per egressats de la Universitat d’Alacant, ha creat una plataforma per a nòmades digitals

MÉS FOTOS
El Parc Científic de la UA incorpora l’startup alacantina Wetoget al seu ecosistema innovador - (foto 2)

La vicerectora de Transferència, Innovació i Divulgació Científica de la Universitat d’Alacant (UA), María Jesús Pastor, juntament amb el gerent del Parc Científic d’Alacant (PCA), Esteban Pelayo, han sigut els encarregats d’oficialitzar la incorporació de l’startup alacantina, Wetoget, a l’ecosistema empresarial d’innovació que representa el PCA. El CEO de Wetoget, Juan José Guillen va ser l’encarregat per part de l’empresa de signar els contractes que oficialitzen la vinculació al PCA.

Wetoget ha guanyat ràpidament reconeixement pel seu enfocament disruptiu en l’àmbit immobiliari i tecnològic dins del sector «Prop-tech». L’empresa es dedica al desenvolupament de solucions digitals basades en l’economia col·laborativa, amb l’objectiu de simplificar i millorar la forma en què les persones accedeixen i gaudeixen d’una forma fàcil i senzilla de reservar el seu pròxim coliving.

La seua plataforma innovadora ha captat l’atenció tant dels usuaris com dels inversors, i ha generat un impacte positiu en la comunitat empresarial i en la vida quotidiana de les persones.

Wetoget és un marketplace on ofereixen espais de coliving perquè nòmades digitals puguen reservar en la web aquest servei. La plataforma permet publicar els espais i fer transaccions de manera directa per a la reserva de llits per mitjà d’una web i una app, i uneix així l’oferta i la demanda del sector. En l’actualitat ja estan donant aquest servei en províncies com Alacant, Madrid, Barcelona, Las Palmas o Castelló entre d’altres.

Segons els creadors de l’empresa, el coliving «és una forma d’habitatge col·laboratiu en el qual els residents comparteixen àrees comunes i, en alguns casos, fins i tot habitacions». Es tracta d’una tendència creixent per a nòmades digitals i que també és popular entre joves professionals, estudiants i persones que cerquen un estil de vida més comunitari. Assenyalen des de l’empresa que el coliving «ofereix una sèrie de beneficis als seus membres com és la generació de comunitat i networking, l’ús d’espais de treball inspiradors, la flexibilitat i adaptabilitat, la reducció de costos i la participació en esdeveniments i activitats».

Entre altres reconeixements, Wetoget va ser un dels guanyadors en els Premis Impuls que promouen la UA i el PCA l’any 2022. Des d’aleshores han perfeccionat la seua tecnologia i han crescut gradualment en usuaris dins del seu marketplace.

El CEO de Wetoget, Juan José Guillen ha expressat la «satisfacció» per la vinculació al Parc Científic d’Alacant «perquè ens permetrà accelerar el nostre desenvolupament i tenir un impacte encara més gran en la indústria. Estem desitjant col·laborar amb altres projectes i aprofitar els avantatges que ofereix el PCA per a continuar impulsant el nostre objectiu de transformar la forma en què les persones viatgen i treballen a través del coliving», ha manifestat.

Per part seua, María Jesús Pastor, ha celebrat que «una empresa nascuda del talent d’egressats de la UA, s’incorpore a l’ecosistema innovador que representa el PCA». «És un orgull i una enorme satisfacció veure com egressats de la nostra universitat emprenen i funden empreses que aconsegueixen complir fites, créixer i escalar. Ara, amb la seua vinculació al nostre Parc Científic, segur que aconsegueixen convertir-se en una gran empresa i complir tots els seus objectius».

Pujar