elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Parc Científic de la UA incorpora Laboratoris Quinton per a enfortir la seua col·laboració i impulsar la innovació

El Parc Científic de la UA incorpora Laboratoris Quinton per a enfortir la seua col·laboració i impulsar la innovació
  • La nova empresa vinculada al PCA compta amb un protocol de fabricació únic en el món, un procés d’obtenció i tractament de l’aigua de mar patentada i perfeccionada amb els mitjans tècnics actuals per l’equip de Quinton

MÉS FOTOS
El Parc Científic de la UA incorpora Laboratoris Quinton per a enfortir la seua col·laboració i impulsar la innovació - (foto 2)

Laboratoris Quinton, líder en la producció de solucions terapèutiques basades en l'aigua de mar, ha formalitzat la seua vinculació al Parc Científic de la Universitat d'Alacant (PCA). María Jesús Pastor, vicerectora de Transferència de Coneixement, Innovació i Divulgació Científica de la Universitat d'Alacant, i Francisco Coll, conseller delegat de Laboratoris Quinton, han sigut els responsables de signar el conveni. Aquest acord representa un compromís mutu per a fomentar la sinergia entre l'acadèmia i la indústria a través de la promoció de la investigació aplicada, el desenvolupament tecnològic i la transferència de coneixement, com també l'impuls al talent que es genera per part de la UA.

Laboratoris Quinton compta amb un protocol de fabricació, l’AQP, únic en el món. “L'Advance Quinton Protocol o AQP és un procés d'obtenció i tractament de l'aigua de mar, descobert fa més d'un segle per René Quinton, i que ha sigut patentat i perfeccionat amb els mitjans tècnics actuals per l'equip de Quinton”, va assenyalar el conseller delegat dels laboratoris, Francisco Coll, durant la signatura de l'acord.

L'AQP està format per 3 fases: la primera, l'extracció, basada en l'elecció adequada del punt d'obtenció de la matèria primera, l'aigua de mar, en punts molt concrets de l'oceà, denominats vìrtex fitoplanctònics. La segona, la microfiltració en fred, ja en el laboratori es procedeix al filtrat a 0,22 micres de l'aigua de mar en estrictes condicions d'asèpsia, procediment que la deixa lliure d'impureses i agents externs contaminants. I, finalment, la isotonització, la dilució en l'aigua de mar en diferents quantitats amb aigua de font per a ajustar-ne la concentració salina fins a la isotonia mineral.

"Estem entusiasmats de formalitzar aquesta aliança estratègica amb el Parc Científic de la Universitat d'Alacant", va expressar Coll després de la signatura, que també va afegir que  "aquesta col·laboració ens permetrà accedir a recursos i infraestructures d'avantguarda,  com també establir vincles amb la comunitat acadèmica i científica local, i impulsar la nostra missió de millorar la salut i el benestar a través de la innovació".

D’altra banda, María Jesús Pastor, del Parc Científic de la Universitat d'Alacant, va comentar que "la incorporació de Laboratoris Quinton al nostre ecosistema d'innovació és un pas significatiu. Esperem que aquesta associació genere oportunitats per a la investigació col·laborativa, el desenvolupament de projectes conjunts i la creació de valor tant per a l'empresa com per a la comunitat universitària".

La col·laboració entre Laboratoris Quinton i el Parc Científic de la Universitat d'Alacant promet impulsar l'excel·lència científica, la competitivitat empresarial i el progrés socioeconòmic de la regió, i consolidar així un futur prometedor per a la investigació i la innovació en l'àmbit de la salut i la biotecnologia.

Pujar