elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Més de cinc-cents estudiants de secundària participaran demà en Vull Ser Enginyera 2024 a la UA

Més de cinc-cents estudiants de secundària participaran demà en Vull Ser Enginyera 2024 a la UA
  • Aquesta activitat té com a objectiu fomentar les vocacions i el talent femení en les àrees de coneixement STEM

La Universitat d’Alacant continua fomentant les vocacions i el talent femení en les àrees de coneixement STEM (Ciència, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques, en anglès) a través, entre altres accions, de la celebració del programa Vull Ser Enginyera, que demà, 26 de març, organitza la primera activitat d’enguany al Paranimf de la Universitat d’Alacant.

Des de les 9.30 h i fins a les 13.30 h es donaran cita al campus més de cinc-cents estudiants de tercer i quart de l’ESO de centres de tota la província per a sumar-se a les activitats. Els joves iniciaran la jornada visitant els onze estands que, relacionats amb titulacions de l’Escola Politècnica Superior (EPS), animen a la participació a través d’activitats demostratives o interactives. Així, els alumnes podran realitzar un taller de màgia matemàtica, veure com funciona una impressora 3D, experimentar amb nous materials alternatius als plàstics o conèixer la tasca de robots que es controlen amb ulleres de realitat virtual, entre altres propostes.

Una vegada finalitzada la ruta pels estands, es durà a terme un acte a l’interior del Paranimf amb dones referents en diferents camps. Aquesta trobada, que tindrà lloc des de les 12 hores després de l’obertura a càrrec de la rectora de la UA, Amparo Navarro, comptarà amb Patricia Terrero Rodríguez, enginyera química, responsable d’Innovació en Sacyr; Carmen Castro Bugallo, enginyera de Camins, Canals i Ports, vicedegana de la Demarcació del Col·legi de Camins, Canals i Ports a la Comunitat Valenciana, i Susana Soler Miró, enginyera en Informàtica, directora del Centre de Competències Tecnològic d’Alacant del Banc Sabadell.

La iniciativa Vull Ser Enginyera, promoguda des de l’Escola Politècnica Superior (EPS), compta amb la col·laboració i el suport del Vicerectorat de Transferència, Innovació i Divulgació Científica i del Vicerectorat d’Igualtat, Inclusió i Responsabilitat Social de la UA. També s’han unit al projecte el Vicerectorat d’Infraestructures, Sostenibilitat i Seguretat Laboral i el Vicerectorat d’Estudiants i Ocupabilitat. Aquesta edició, a més, Vull ser Enginyera compta amb el suport de la FECYT (Fundació Espanyola per a la Ciència i Tecnologia) del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats.

A tot això cal sumar-hi la col·laboració imprescindible d’entitats i empreses com Vectalia, Càtedra Vectalia Mobilitat, Aludium, Teralco Group, NTTDATA, Col·legi Oficial d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials d’Alacant, Banc Sabadell, Grup Valero i Terra Natura Benidorm.

Pujar