elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Baca: «En tres anys hem destinat més d’un milió i mig d’euros a propostes dels processos participatius»

Baca: «En tres anys hem destinat més d’un milió i mig d’euros a propostes dels processos participatius»

    El Govern fa balanç dels pressupostos participatius, àrea en mans de l'edil Maria Baca, destacant que des de la seua posada en marxa, s'han executat més propostes que les votades en primer terme, i que els diners globals dedicats als pressupostos participatius sempre ha sigut superior al pressupostat. En total, el Govern calcula que s'han fet projectes presentats als pressupostos participatius per més d'1.500.000 euros entre 2014 i 2016. Enguany, hi ha 400.000 euros més pressupostats.

    El 2014, el pressupost era de 250.000 euros, executant-se finalment un total de 270.000 euros. L'any 2015, el pressupost era de 400.000 euros però, a banda de les propostes votades, es van dedicar 55.000 euros al Pla d'accessibilitat, 261.000 euros al clavegueram de Batoi i 45.000 euros al carrer Pare Poveda. Passant dels 400.000 euros inicials a gairebé el doble.

    En 2016, també s'han fet realitat moltes propostes aportades malgrat no ser les més votades, sumant-li als 400.000 euros pressupostats més de 100.000 euros. Entre elles, el carrer General Prieto amb un cost de 7.900 euros, la posada en marxa dels sortidors de parcs i jardins amb prop de 8.000 euros. El carrer Joan Fuster amb 10.000 euros i llevar els plataners de la vorera de Joan Gil Albert amb 17.000 euros. També s'han afegit 60.000 euros extra per al projecte de la passarel·la de Cervantes. Totes elles recollides a les actes de la web del departament de participació.

    L'edil explica. «Els projectes proposats en els pressupostos participatius són útils i reals i tots els anys han superat el pressupost, arribant en 3 anys a més d'1.500.000 euros. Avaluar el cost dels projectes és treball tècnic i és variable en funció de l'evolució de moltes coses, ací no li donem tants diners a un carrer i són d'ell i ningú més, això no té cap sentit. El més important és complir l'objectiu del projecte i implicar a la ciutadana en polítiques socials i de cultura participativa».

    Baca afegeix: «Evidentment, com més propostes puguen portar-se a terme, millor. Els resultats estan ací, als últims dos anys hem avançat molt i el que és més important, els ciutadans han vist com es donaven solucions a les seues necessitats. Podem millorar? Sempre, però el compromís és clar, real i palpable».

    I l'edil de Democràcia participativa conclou: «Totes les propostes en positiu per il·lusionar i millorar la participació són benvingudes però també sembla que cal recordar a alguns que la participació no és propietat política de ningú, és un procés llarg amb moltes variables. Des del Govern treballem convençuts de la seua utilitat i els nostres resultats estan ací al carrer, millorant cada dia la qualitat de vida dels alcoians».

    Pujar