elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

38.000 escolars ja s'han vacunat contra la Covid a la Comunitat Valenciana

38.000 escolars ja s'han vacunat contra la Covid a la Comunitat Valenciana
  • Barceló: “És important immunitzar també els menors perquè la vacunació infantil ajuda a disminuir la circulació del virus”

MÉS FOTOS
38.000 escolars ja s'han vacunat contra la Covid a la Comunitat Valenciana - (foto 2)

Des que aquest dijous va començar la segona fase de vacunació pediàtrica, coordinada per les conselleries de Sanitat Universal i Salut Pública, i d'Educació, Cultura i Esport, ja s'han immunitzat 38.024 menors a les escoles de la Comunitat Valenciana.

D'aquests, 32.915 són xiquets de 8 a 5 anys, franja d'edat en què està centrada la immunització infantil en aquests moments, i 5.109 són menors d'entre 9 i 11 anys que no es van poder immunitzar a la primera etapa de vacunació escolar , abans de Nadal, i ho han fet ara.

Per províncies, entre dijous i divendres, s'han administrat 5.256 dosis de vacuna pediàtrica a escoles de la província de Castelló, 14.704 a col·legis d'Alacant i 18.064 a centres educatius de València.

A la primera fase de la campanya d'immunització infantil, que coordinen les conselleries d'Educació, Cultura i Esport i Sanitat Universal i Salut Pública, es va vacunar abans de Nadal gairebé 107.500 alumnes d'11 a 9 anys.

“Estem seguint una estratègia intensiva de vacunació pediàtrica i el balanç, com mostren les dades, és positiu. S'està vacunant el nombre més gran possible de menors sense alterar ni la seua rutina ni l'entorn en què desenvolupen diàriament, amb total normalitat”, explica la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló.

A més, prossegueix Barceló, “és molt important que les famílies seguixquen col·laborant com fins ara i aprofiten l'oportunitat de vacunar els més xicotets de la casa, per protegir-los i també al seu entorn, perquè la vacunació infantil ajuda a disminuir la circulació del virus”.

 

Pujar