elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

30.000 nits de càmping per a oblidar el virus

30.000 nits de càmping per a oblidar el virus
    MÉS FOTOS
    30.000 nits de càmping per a oblidar el virus - (foto 2)

    La segona fase de l'acció solidària ‘Dóna'ls Un Aplaudiment’ (@dalesunaplauso), amb un miler d'estades gratuïtes d'una setmana per als professionals sanitaris i les seues famílies, culmina aquest mes de setembre després d'un rotund èxit de participació i després que prop de 4.000 persones hagen pogut gaudir de les seues estades en els Càmpings del Mediterrani, des de Girona fins a Alacant.

    La coordinació de les reserves per a aquestes vacances oferides al personal sanitari ha exigit un enorme esforç organitzatiu en el si de la Confederació de Càmpings del Mediterrani (CCM), impulsora de ‘Dóna'ls Un Aplaudiment’. Aquest volum de pernoctacions, prop de 30.000 entre juliol i setembre, manca de precedents entre el sector turístic. Al voltant de 120 càmpings estan fent possible la complexa logística de ‘Dóna'ls un Aplaudiment’. La CCM (www.campingsdelmediterraneo.org) està integrada per les associacions de Girona, Tarragona, Lleida, Castelló, València, Alacant i els Càmpings de Muntanya.

    ‘Històries Extraordinàries’

    A més de les 1.000 estades destinades als sanitaris, CCM ha seleccionat una desena de ‘Històries Extraordinàries’, especialment commovedores, que també han merescut una setmana de *relax per a ells i els seus familiars en els Càmpings del Mediterrani pel seu exemple solidari. L'organització va rebre al voltant de 4.000 relats profundament humans per la seua extraordinària càrrega emocional: famílies de sanitaris obligades pel virus a conviure separades sota el mateix sostre; professionals que no van poder veure als seus fills durant mesos per temor al contagi; personal de tanatoris i serveis funeraris; voluntaris d'ONGs; gents que van aportar material i fins i tot fons del seu patrimoni personal; o aquells que van demanar expressament el trasllat per a treballar en primera línia, per citar només alguns.

    Les mostres d'agraïment dels sanitaris i les seues famílies no es van fer esperar i s'han transformat en un degoteig constant en les xarxes socials des de la primera quinzena de juliol. A més, els hospitals i xarxes sanitàries més importants, així com els Consells Generals de Col·legis de Metges, Infermeria i Farmàcia, han felicitat els Càmpings del Mediterrani per la seua iniciativa. La presidenta de CCM, Àngels Ferré, reitera la generositat mostrada pels empresaris de la Confederació en una temporada molt atípica per l'absència de turisme internacional: “Malgrat les dificultats de tota mena que estem travessant en aquest 2020, els nostres càmpings no han dubtat a posar-se a disposició per a tractar de compensar als qui van patir tan enorme desgast personal fins a aconseguir frenar el col·lapse del sistema hospitalari per efecte de la pandèmia”.

    ‘Dóna'ls Un Aplaudiment’ va obtindre una excel·lent resposta amb més de 11.500 sanitaris de tot l'Estat (Madrid, Andalusia, País Basc, Navarra, Castella i Lleó, Catalunya o Comunitat Valenciana, entre altres) inscrits en el sorteig per a viatjar amb les seues famílies i gaudir d'un merescut descans després de la tensió viscuda a conseqüència de la crisi sanitària.

    Pujar