elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

20.000 treballadors dels servicis públics valencians té un contracte temporal

20.000 treballadors dels servicis públics valencians té un contracte temporal
  • Els sindicats de treballadors denuncien que en alguns sectors com el sanitari o el d'educació eixa taxa representa més del 20% del total en plantilla

MÉS FOTOS
20.000 treballadors dels servicis públics valencians té un contracte temporal  - (foto 2)
20.000 treballadors dels servicis públics valencians té un contracte temporal  - (foto 3)

Mauro és tècnic de la Generalitat i porta com a interí en eixe lloc de treball des de fa 16 anys. Una "inestabilidad" que, com ell, viuen més de 20.000 treballadors dels servicis públics valencians. És el que denuncien els sindicats valencians de treballadors que situen la taxa de temporalitat entre el 30 i 40% del total en plantilla.

Els sectors més afectats són el sector autonòmic i el de sanitat, on 3 de cada 10 treballadors no està fix: "Els empleats es fan majors, van agafant càrregues, hipoteques i tot això sense seguretat ninguna", denúncia Rafael Cantó, president autonòmic de sanitat de la Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSI·F). En este sector es calcula que almenys 10.000 treballadors són interins, és a dir, que suplixen la falta d'una altra persona, o temporals.

És precisament en sanitat on la xifra de temporalitat es dispara, aconseguint el 100% en algunes especialitats en què només hi ha un treballador, com és el cas de dietètica i nutrició, medicina familiar o logopèdia, segons dades de 2015 arreplegats per este sindicat.

Es tracta d'una situació que es produïx, segons la presidenta provincial de CSI·F a València, Paula Breñas, per falta d'ofertes d'ocupació públiques: ?Hi ha algunes ofertes que no estan resoltes pel que cal saber distingir entre el que és convocar i el que és resoldre". Els sindicats van inclús més enllà i alerten de que esta "inestabilitat" en les plantilles redunda en la "qualitat" del servici que s'oferix.

Davant d'esta situació, CSI·F sol·licita al Consell que inicie de forma "urgent" i "necessària" el procés de busca, negociació i adopció de mesures. Per això han fet entrega a la Presidència de la Generalitat Valenciana d'un escrit acompanyat de 3.000 firmes de suport a esta demanda.

"És un problema de gran magnitut", lamenta Paula Breñas, per a qui les recents convocatòries de places anunciades per la Generalitat són "insuficients": "Demanem que també es tinga en compte la taxa de reposició. El que volem és eliminar la precarietat i estem oberts al diàleg", conclou la presidenta provincial del sindicat.

Pujar