elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

18.512 ‘àvies infractores’ regalen punts als seus familiars en la C.Valenciana

18.512 ‘àvies infractores’ regalen punts als seus familiars en la C.Valenciana
  • Fins a un 20% dels denunciats que no són identificats estarien atribuint les seues faltes als seus éssers pròxims

Espanya és el país de la Unió Europea amb més ‘àvies infractores’. Així ho ha indicat l'Associació Europea d'Automobilistes (AEA), en referència al fenomen pel qual una persona que ha comès una infracció en la carretera li atribueix la falta a un familiar per a no perdre punts del carnet.

Des de l'AEA estimen que fins a un 20% dels conductors no identificats podrien estar actuant d'aquesta forma i destaquen l'alta taxa de dones majors infractores, unes dades que no casarien amb la realitat, i que són inferiors als d'ancians homes infractors.

Així, es tractaria d'un modus operandi que es basaria a aprofitar-se que moltes dones d'avançada edat ja no condueixen.

En 2021 es van denunciar 344.208 infraccions per excés de velocitat en la Comunitat Valenciana i en un 90% dels casos no es va identificar al causant de l'acte.

Segons les dades de l'AEA, es calcula que un 30% d'aquestes multes tenia aparellada la pèrdua de punts (92.653) pel que estimen que fins a un 20% d'aquests casos es va atribuir la infracció a altres persones. Així, creuen que en 18.512 denúncies s'estaria cometent aquesta suplantació d'identitat.

En total, en el mateix període, es van emetre 562.727 denúncies en les carreteres valencianes. És a dir, 0,15 denúncies per vehicle, en la mitjana del país, on sorprèn Castella i Lleó amb fins a 0’32 denúncies, en la part alta del rànquing i Ceuta i Melilla amb només un 0’05.

Pujar