elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

14.000 valencians han sol·licitat la baixa laboral per còvid a través del web de Sanitat

14.000 valencians han sol·licitat la baixa laboral per còvid a través del web de Sanitat
  • Les farmàcies valencianes han transmès a Sanitat 25.332 resultats de test d'antígens

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha comunicat que en els darrers 15 dies, “ja s'han pogut tramitar 14.000 altes i baixes laborals per Covid-19 a través del web”. Una mesura que es va engegar per alleujar la pressió assistencial de l'atenció primària.

A través d'aquest sistema, després de donar positiu en còvid mitjançant una PCR o un test d'antígens, primer cal accedir a la web de la conselleria de Sanitat per emplenar un formulari. Un cop emplenat, us enviaran per SMS un codi de confirmació per sol·licitar la baixa. Un cop tramitada la baixa, haurà de descarregar el comunicat de baixa laboral.

D'altra banda, Barceló també ha informat que les farmàcies valencianes han transmès 25.332 resultats, cosa que significa que aquestes persones no han acudit a l'Atenció Primària a fer-se un test d'antígens.

Així ho ha avançat la consellera en la presentació del nou Marc Estratègic d'Atenció Primària i Comunitària, mitjançant el qual “dotarem l'Atenció Primària de les eines necessàries perquè es converteixi en l'eix central del sistema, i ho farem amb 3 grans línies d'actuació: més recursos, un nou model assistencial i un nou model organitzatiu”. Per això es destinaran 326 milions d'euros i es crearan 1.600 noves places.

Les quarantenes continuaran sent de 7 dies

Barceló ha indicat que pel que fa a les quarantenes “sempre hem guiat per criteris científics, i ara mateix no n'hi ha cap que ens digui que la quarantena es pugui rebaixar de 7 a 5 dies”.

Per tant, “no podem rebaixar si no tenim la certesa que no es produirà una transmissió del virus, fins que no tinguem totes les garanties no ho demanarem”.

Pujar