elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

1.300 empresaris es reuneixen a Madrid contra els retards del Corredor Mediterrani

1.300 empresaris es reuneixen a Madrid contra els retards del Corredor Mediterrani
  • L'Acte Empresarial pel Corredor Mediterrani reuneix a Madrid 1.300 empresaris i representants de la societat civil de tot Espanya

  • El president d'AVE, Vicente Boluda, ha destacat que "avui a IFEMA hi ha empresaris de les 17 comunitats autònomes espanyoles, cosa que demostra que el que és bo per a la Mediterrània espanyola, és bo per al conjunt d'Espanya"

  • La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, ha participat a l'acte, on s'ha fet el Segon Chequeo Semestral de l'estat d'execució de les obres de la infraestructura

La defensa del Corredor Mediterrani ha reunit avui a Madrid 1.300 empresaris i representants de la societat civil del conjunt d'Espanya, al 5è Acte Empresarial i Segon Chequeo Semestral del Corredor Mediterrani. A l'acte s'ha fet balanç del projecte www.elcorredormediterraneo.com i, després de 5 anys, s'ha analitzat l'estat de les obres tram a tram.

L´acte ha servit per denunciar els més de 25 anys de retards que acumula la construcció del Corredor Mediterrani, motiu pel qual va néixer el Moviment #QuieroCorredor, una plataforma impulsada per l´Associació Valenciana d´Empresaris (AVE) que reivindica la necessitat d´aquesta infraestructura , avui més necessària que mai.

En aquest sentit s'ha pronunciat el president d'AVE, Vicente Boluda, en assenyalar que “avui aquí a IFEMA hi ha empresaris de les 17 comunitats autònomes espanyoles, cosa que demostra que el que és bo per a la Mediterrània espanyola, és bo per al conjunt de Espanya”. Així mateix, ha afirmat que els empresaris “sabem unir-nos i anar tots a una en assumptes que transcendeixen les nostres empreses i que sabem que són positius per al conjunt de la societat”.

Boluda ha manifestat: “Fa cinc anys que reivindicam una infraestructura necessària per a Andalusia, Múrcia, Comunitat Valenciana i Catalunya, però també per a Espanya i per a Europa. Estem d'aniversari, però, malauradament, hi ha molt poc per celebrar. L'estat de les obres és molt lluny de finalitzar i, en massa casos, de començar. I això és un desastre per a Espanya. El nostre país no pot perdre el tren de la vertebració”.

El president d'AVE ha conclòs assegurant “el Corredor Mediterrani és una inversió clau per fer d'Espanya un país més complet, més eficaç, més ben connectat i amb més oportunitats per a tots els territoris i ciutadans i més justa”. També ha volgut remarcar que “si els governs d'Espanya s'haguessin pres de debò el Corredor, aquest podria haver estat acabat ja fa més de deu anys. Una dècada perduda en què Espanya hagués crescut més, generat més ocupació i reduït les emissions a l'atmosfera, millorant considerablement les condicions de vida i ocupació i les perspectives de futur”.

Després de fer balanç de l'evolució dels trams del Corredor Mediterrani el segon semestre del 2021, a l'acte, presentat per la periodista, Maribel Vilaplana, han intervingut l'economista Fernando Trías de Bes, i el president de CaixaBank, José Ignacio Goirigolzarri.

Trías de Bes ha destacat que “en un món global i amb el comerç en línia, que ha avançat en un any el que havia d'avançar en cinc, el nexe entre transport portuari i terrestre s'ha convertit en un dels avantatges competitius geopolítics” i també ha afirmat que “cada dia que transcorre sense el Corredor Mediterrani, Espanya perd una oportunitat econòmica sense comparació”. Segons la seva opinió, “els principals països europeus han evolucionat de sistemes radials a sistemes interconnectats on no hi ha una baula més important que una altra. Sense el Corredor Mediterrani seguim abocats a un model d‟interconnexions que va contra natura”.

Per part seva, Goirigolzarri ha volgut posar en manifest que “el Corredor Mediterrani és una infraestructura clau per al desenvolupament del nostre país, no és un projecte que afecti només l'arc mediterrani, és molt important per a tot Espanya”. També ha exposat que “sempre he estat convençut de l'enorme potencial que té per connectar els territoris, per igualar oportunitats i fer més competitives les nostres empreses; crec que és molt important seguir recolzant aquest projecte, i fer-ho a més d'una manera decidida, amb el suport de les nostres empreses, de les institucions públiques i de la societat civil, per tal de complir l'objectiu del 2025”.

Abans de l'entrevista a la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, s'ha projectat un vídeo titulat Beneïda Hemeroteca en què s'han posat de manifest els reiterats incompliments del Govern d'Espanya des de fa 25 anys en l'execució de la infraestructura.

Segon Revisió

Durant l'acte també s'ha donat a conèixer el Segon Chequeo Semestral per mostrar l'estat d'execució de les obres i les actuacions pendents. S'han detectat cinc fites pendents per al 2021: la finalització de les obres del túnel de Castellbisbal (Barcelona); l'adjudicació del canvi d'amplada entre Tarragona i Castelló; el tram Múrcia-Cartagena i el bypass del Reguerón (projecte en redacció); la licitació de les obres a Totana (Múrcia); i el tram Almeria-Granada, que està en estudi i pendent de projecte.

El canal de comunicació www.elcorredormediterraneo.com actua com a fòrum obert a tots els ciutadans amb tota la informació i novetats sobre aquesta infraestructura. S'hi pot accedir a les Fitxes actualitzades del Segon Chequeo de 2021.

Representació del món empresarial i la societat civil

Entre els assistents del món empresarial hi havia Antonio Arias, CEO de Vectalia, Eduardo Baamonde, president de Cajamar, Carlos Barrasa, president de BP Espanya, Héctor Colonques, president de Porcelanosa, Federico Félix, president de la Fundació ProAVE i vicepresident de FERRMED, Ignacio Ferrero, president d'Idilia Foods, Jorge Gallardo, president de Vithas, José García Carrión, president de J. García Carrión, Myriam Gimeno, presidenta del Grup Intur, Agustín Gregori, CEO de Grefusa, Clemente González, president d'Alibèric, Javier Godó, Comte Godó i president del Grup Godó, Julia López, vicepresidenta d'American Express, Pedro López, president de Xocolates Valor, Francisco Martínez-Cosentino, president i CEO de Cosentino, Federico Michavila, president de Torrecid, Javier Moll, president d'Editorial Prensa Ibérica , Agnès Noguera, consellera delegada Libertas, Fernando Roig, president de Pamesa, Juan Roig, president de Mercadona, Íñigo Sagardoy, president de Sag ardoy Advocats, José Terradellas, president de Casa Tarradellas i Adolfo Utor, president de Baleària, entre d'altres.

A més, des de l'àmbit social, esportiu i institucional hi han assistit José María Albarracín, president de CROEM, Jorge Barrero, director general de COTEC, José Luis Blanco, director general d'IEF, José Luis Bonet, president de Cambra Espanya, Javier Campo, vicepresident d'AECOOC, José Cano, president d'ASEMPAL, Fernando Casado, president de la Fundació Formació i Futur, José Ramón Díez de Revenga, conseller de Foment i Infraestructures del Govern de Múrcia, Jorge Garbajosa, president de la Federació Espanyola de Bàsquet, Miguel Garrido , president CEIM, Javier González de Lara, president CEA, Alberto Gutiérrez, president de Fundació LAB Mediterráneo, Fernando López Miras, president de la Regió de Múrcia, Gloria Lomana, presidenta de 50&50 GL, Jorge Martínez Aspar, CEO d'Aspar Team i campió del món de motociclisme, José Vicente Morata, president del Consell de Cambres de la Comunitat Valenciana, Salvador Navarro, president de CEV, Jerónimo Parra, president Cambra Almeria, Manuel Pérez Sala, president del Cercle d'Empresaris, Ximo Puig, president de la Generalitat Valenciana, Javier Quesada, president de la Fundació Premis Rei Jaume I, Hortensia Roig, presidenta d'EDEM Escola d'Empresaris, Josep Sánchez-Llibre, president de Foment del Treball, José María Tortosa, president d'AMEFMUR, i José Luis Yzuel, president Confederació Empresarial d'Hostaleria d'Espanya, entre d'altres.

Sobre el moviment #QuieroCorredor

El Corredor Mediterrani consisteix en una doble plataforma en amplada internacional i amb alta velocitat que transcorrerà des de la frontera francesa fins a Algesires, unint ciutats tan importants com Barcelona, ​​València, Alacant, Múrcia i Màlaga, connectant-les alhora amb la resta d'Europa.

És una infraestructura necessària que permetrà viatjar més ràpid i amb més freqüència i que impulsarà l'economia, el turisme i l'ocupació no només pels territoris per on discorre, sinó que també beneficiarà, directament o indirectament, tot el país.

Apostar pel Mediterrani és apostar pel conjunt del país, i connectar territoris contribueix a la nostra vertebració. Per això, l'Associació Valenciana d'Empresaris, AVE, ha impulsat el canal de comunicació www.elcorredormediterraneo.com per informar de l'estat de tots els trams que conformen una infraestructura tan necessària, així com de tots els avenços que es van produint.

 

Pujar