elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Més de 11.700 persones ja han rebut la tercera dosi contra el covid en la Comunitat

Més de 11.700 persones ja han rebut la tercera dosi contra el covid en la Comunitat
  • La dosi de reforç va destinada als majors que viuen en residències i a persones amb patologies de risc

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, en el marc de la campanya de vacunació enfront del Covid-19, ja ha administrat 11.746 dosi de reforç de la vacuna del covid-19 a les persones majors que viuen en residències i a les persones amb patologies de risc.

Fins hui, ja són 8.735 les persones majors que han rebut aquesta dosi extra. Durant aquesta setmana, la Conselleria de Sanitat continuarà amb l'administració de la dosi de reforç en les residències de la Comunitat Valenciana. L'objectiu és que els 21.000 residents completen la seua pauta de vacunació amb aquesta tercera dosi en les pròximes setmanes.

Per a això, des de la Conselleria de Sanitat es realitza l'enviament de les dosis necessàries a cada residència de majors, i en el mateix centre, s'immunitza a les persones majors, bé per part de personal sanitari de la pròpia residència o en cas de no disposar, es desplaça personal sanitari de Sanitat.

Segons ha destacat la consellera de Sanitat, Ana Barceló, “el nostre objectiu és que el grup de població més vulnerable, com són les persones majors, estiguen totalment protegits enfront del virus. Així, amb aquesta tercera dosi afermem aqueixa protecció, i ens permetrà evitar possibles contagis, així com reduir els casos greus en aquestes persones, que són més sensibles al virus perquè gran part pateix altres patologies de base”.

D'altra banda, Sanitat ja ha administrat 3.011 dosi de reforç a persones amb patologies de risc enfront del Covid-19, grup de risc de persones immunodeprimides o en tractament inmunosupresor aprovat pel Ministeri en l'Estratègia de Vacunació. De fet, la previsió d'aquesta setmana és continuar amb la vacunació de persones d'aquest grup, que en la Comunitat es calcula que són 37.000 persones.

Pujar