elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

10.700 escolars realitzaran una hora més d’Educació Física gràcies a ‘Esport a l’Escola +1h’

10.700 escolars realitzaran una hora més d’Educació Física gràcies a ‘Esport a l’Escola +1h’
  • La Fundació Trinidad Alfonso, la Generalitat Valenciana i les federacions implicades ja treballen en la segona edició

  • Aquesta iniciativa persegueix augmentar la pràctica esportiva en els col·legis i convertir la Comunitat en la ‘Comunitat de l’Esport’

Aquesta setmana conclou el curs escolar valencià i, amb aquest, s’arriba a l’equador de la primera edició del projecte ‘Esport a l’Escola +1h’. Es tracta d’una iniciativa que ha aconseguit augmentar el nombre d’hores destinades a l’assignatura d’Educació Física en 3r i 4t de Primària i impulsar la pràctica de l’activitat física i de l’esport entre l’alumnat dels centres educatius promotors de l’activitat física i l’esport (CEPAFE).

En total, quasi 11.000 xiquets i xiquetes valencians es beneficiaran al final d’aquest programa d’‘Esport a l’Escola +1h’, que s’integra dins de la iniciativa ‘Comunitat de l’Esport’. Aquest projecte el desenvolupen conjuntament la Generalitat Valenciana i la Fundació Trinidad Alfonso per a impulsar una sèrie d’accions i iniciatives que contribuïsquen a convertir el territori valencià en una referència de l’esport nacional.

Les federacions esportives valencianes són les encarregades de desenvolupar aquest projecte en els centres escolars que tenen implementat dins de la seua programació 1 hora més (a més de les 2 que ja tenen estipulades) d’Educació Física. Aquesta hora extra s’ha dedicat als continguts que les mateixes federacions han programat al llarg del curs.

D’aquesta manera, en els 88 centres educatius que s’han adherit a aquesta iniciativa en la seua primera edició, els xiquets i xiquetes estan practicant diferents esports. Des dels més clàssics, com l’atletisme o el judo, fins a alguns menys freqüents i que ha suposat per a molts xiquets el seu primer contacte amb aquests, com l’esgrima, l’orientació o el salvament i el socorrisme.

Escacs, bàdminton, beisbol, esports adaptats (FESA), hoquei herba, pàdel, rugbi, triatló i voleibol completen l’oferta esportivoeducativa que gaudiran i coneixeran els quasi 11.000 xiquets que s’han beneficiat d’‘Esport a l’Escola +1h’.

El pressupost d’aquest projecte ha ascendit a 400.000 euros i ha sigut íntegrament assumit per la Fundació Trinidad Alfonso. Els diners s’han destinat, d’una banda, al desenvolupament de les sessions i la contractació de tècnics i, d’una altra, a l’adquisició del material esportiu necessari. Aquest material no ha servit només per a donar-li ús durant el projecte, sinó que el centre se’l quedarà per a continuar fomentant la pràctica esportiva entre el seu alumnat.

Balanç i segona edició

Fa uns dies, representants de totes les federacions implicades en el projecte es van reunir, juntament amb la Fundació Trinidad Alfonso i la Generalitat Valenciana, per a fer balanç d’aquesta primera edició. Una vegada confirmat l’èxit d’aquest, els impulsors d’‘Esport a l’Escola +1h’ ja treballen per a posar‑ne en marxa la segona edició, que es desenvoluparà durant l’any 2020.

Elena Tejedor, directora de la Fundació Trinidad Alfonso, va explicar que des de l’entitat que presideix Juan Roig “som uns ferms convençuts que programant una hora més d’esport en els col·legis, a més d’aconseguir una societat més sana en el curt, mitjà i llarg termini, els xiquets i xiquetes milloren el seu rendiment acadèmic i es redueix l’absentisme escolar. Vull donar les gràcies a la Conselleria d’Esport per haver entés i fet pròpia aquesta iniciativa. Sense la seua ajuda i impuls hauria sigut impossible. Estem molt il·lusionats amb la segona edició, ja estem pensant a continuar millorant tot allò que puguem i a continuar treballant per a aconseguir entre tots que aquesta siga la ‘Comunitat de l’Esport’”.

Per a aquesta segona edició, l’objectiu és ampliar el nombre de col·legis implicats perquè cada any siguen més els xiquets que es puguen beneficiar d’‘Esport a l’Escola +1h’.

Pujar