elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià
Por Jordi Bort
Raons i paraules - RSS

Fira de Nadal

    Sra. Maria Josep Safont, alcaldessa de Borriana

    Sr. Vicent Granel, regidor de cultura

    Públic assitent

    Un any més el Nadal ens convoca a la casa del patró en la inauguració del seu betlem. Una cita anual que ja és tradicional en estes festes tan entranyables i estimades.

    Les circumstàncies que han colpit la nostra societat en l’any i 9 mesos que portem de pandèmia ens han desestabilitzat com a societat. Certament que no ha segut, ni està sent gens fàcil gestionar este tsunami tant a nivell sanitari, econòmic, estructural i també emocional. Molts cors i moltes ments han patit massa. Però des de la nostra confraria volem oferir un senzill i humil motiu per a l’esperança. Allò que realment és un betlem. El betlem és llum. Encara que siga un xicotet resplendor, un fugaç estel, però és un signe que il·lumina enmig de la foscor. No és fàcil, però no tenim més remei que continuar treballant per fer una societat millor, més habitable i més saludable. Evitar crispacions innecessàries, provocacions i respectar-se.

    Volem agrair la col·laboració dels membres de la Confraria de sant Blai, que tot i ser gent d’avançada edat s’esforçen cada dia obrint l’església fent torns, oferint un servei al nostre poble, a la espiritualitat i a la cultura, perque esta casa acull a tots sense distincions.

    Agrair especialment el muntatge del betlem per part de Jose Luis Ribes, que ja és un clàssic, i també la innovació de l’obra betlemística d’Anna Terres. Amb una gran originalitat ha confeccionat un ingeniós pessebre fet d’este regal tan maravillós que té Borriana, que és la mar. Amb contxes, petxines i ostres ha fet un laboriós treball arrelat al blau de la nostra mar, la sorra de la platja i el iode de l’aigua salada, que tantes sensacions, emocions, sentiments i inspiracions ens evoca. Perquè Borriana, sense mar, seria menys Borriana, i també sense la llum del Nadal i la màgia dels Reis Mags.  Les mirades de la gent que contemplaran durant estos dies de Nadal, Cap d’any i Reis estos pessebres, contribuiran a construir una identitat imaginària que ens ajuda a fer poble, i, possiblement no ho sospiten, però baix dels nostres peus i l’entorn de Sant Blai està soterrada part de la història del nostre poble. Als dos moltes gràcies per la vostra aportació.

    Sense més demana ací dalt la presència dels dos artistes. Anna Terres i Jose Luis Ribes.

    Moltes gràcies

    Elperiodic.com ofrece este espacio para que los columnistas puedan ejercer eficazmente su derecho a la libertad de expresión. En él se publicarán artículos, opiniones o críticas de los cuales son responsables los propios autores en tanto dirigen su propia línea editorial. Desde Elperiodic.com no podemos garantizar la veracidad de la información proporcionada por los autores y no nos hacemos responsables de las posibles consecuencias derivadas de su publicación, siendo exclusivamente responsabilidad de los propios columnistas.
    Subir