elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià
Por Jordi Bort
Raons i paraules - RSS

El Dia dels Quatre Papes Xè aniversari (2014-2024)

    Sant Joan XXIII i sant Joan Pau II van ser canonitzats el 27 d’abril de 2014 pel papa Francesc, amb la presència de Benet XVI, en qualitat d’emèrit, ara fa deu anys. Per este motiu es va anomenar “el dia dels quatre Papes”.

    L’emocionant cerimònia en la Plaça de sant Pere al Vaticà, va ser inoblidable i única en la història, per ser, entre altres coses, la de major participació en la història de la humanitat. Rocalli inspirava i arrossegava la grandesa de ser el “Papa bo”, i Wojtyla era el “Papa Globetrotter” al haver visitat 129 païssos. Un acte multitudinari retransmés per a quasi mil milions de persones per televisió, ràdio i xarxes socials.

    Aquell 27 d’abril era el Diumenge de la Divina Misericòrdia, una festivitat instaurada el II Diumenge de Pasqua per sant Joan Pau II, i en la que anirien coincidint providencialment la seua mort en 2005, la beatificació en 2011 i la canonització en 2014.

    En la seua homilia, el Papa Francesc va definir a sant Joan XXIII com “el papa de la docilitat a l’Esperit Sant”, deixant-se guiar per ell al convocar el Concili, sent la major gràcia de la qual s’ha beneficiat l’Església en el segle XX. Este va ser el seu gran servei a l’Església.

    Tantmateix, el Papa Francesc va definir a sant Joan Pau II, com el “papa de la familia”, tal i com ell va dir que li agradaria que el recordaren. En la simfonia i harmonia de la santedad del Poble de Déu, cada protagonista aporta les seues notes. Com a successor de Pere, els papes marquen la continuitat seguint els exemples del Mestre.

    Successivament la història de l’Església acompanya paralel·lament a la de la humanitat, i excepte en els primers segles del cristianisme, quan la vida de molts papes acabava dràsticament, amb el martiri que el proclamava automàticament sant, mai s’ha donat en l’Església, una cadena de papes sants com la que ara coneixem: sant Joan XXIII, sant Pau VI, beat Joan Pau I, i sant Joan Pau II. S’ha de reconèixer que tots ells, amb diversa personalitat i circumstàncies diferents, son exemple viu de virtuds cristianes.

    Ixe mateix any però uns mesos després, el Papa Francesc ens sorprenia anunciant la beatificació del Papa Pau VI, per a més tard arrivar la canonització en 2018.

     

    Elperiodic.com ofrece este espacio para que los columnistas puedan ejercer eficazmente su derecho a la libertad de expresión. En él se publicarán artículos, opiniones o críticas de los cuales son responsables los propios autores en tanto dirigen su propia línea editorial. Desde Elperiodic.com no podemos garantizar la veracidad de la información proporcionada por los autores y no nos hacemos responsables de las posibles consecuencias derivadas de su publicación, siendo exclusivamente responsabilidad de los propios columnistas.
    Subir