elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià
Por Roberto Roselló
Parotets i Xuplamel·los - RSS

Les 7 columnes de broma

    L’espai d’opinió que realitzem diversos col•laboradors al “puntocom”, ha esdevingut també un àmbit de cordialitat entre nosaltres, encara que tampoc exent d’alguna que altra picabaralla, consubstancial a un medi dirigit a un públic heterogeni i interactiu, caixa de ressonància que fa seus o rebuja els nostres escrits. La indiferència seria la pijor acollida.

    Ignore el que durarà dura —com diu el famós “chiste”—, però hui per hui volia aprofitar el bon rotllo per a felicitar-los l’any entrant als meus companys “columnaris”, en particular als que som del poble i ens coneixem, en total 7 en actiu.

    Per eixe motiu, parafrassejant la famosa denominació que identifica la capital d’Itàlia (“Roma, ciutat de les 7 colines”), he cregut oportú titolar la meua particular felicitació “Les 7 columnes de broma”, que vos presente davall la fòrmula d’unes caricatures realitzades a propòsit per a l’ocasió. No sóc dibuixant, però tampoc sóc escriptor i em llegiu, no? Només caldrà que feu extensiva la benevolència que ja em brindaveu a esta altra faceta meua. Estimats companys “opinadors”, com voreu a continuació el que n’hi ha no és altre que humor blanc, un color altrament ben apropiat a les festes nadalenques.

    Cas a part és que haja estat encertat o no amb les caricatures. En este punt hauré d’entonar el “mea culpa”. Després de perpetrats els dibuixos, no sabria dir si som reconeixibles o no els protagonistes. Santi Ríos, per exemple, crec que m’ha eixit més paregut a Manolo Capdevila (que ací no pinta res) que a ell mateix. A Joan Pasqual volia ficar-lo de reflexiu pensador de Rodin, però veig que m’ha eixit una espècie de “nasciturus”, o potser un extraterrestre, no sé... A Paco Planelles no el coneixeran ni els fills; i jo, amb eixes ulleres d’estil Fabra (el que pretenia era simular el cap d’un insecte) més em semble a un d’eixos italoamericans d’origen sicilià que a les pel•lícules solen acabar metrallats o fregits per una explosió.

    Hauré d’assumir-ho. Sempre dic que no tinc res a vore amb les falles (malgrat les meues arrels), però la veritat és que faig dos “chistes” i sense voler m’ix una falla. No vos avorriré tractant d’explicar-vos el seu significat, però sí que puntualitzaré un parell de coses. Primer, que no és el mateix “el centre d’Espanya” que el “Centre Espanya”. I a més, que el nostre món no és un “globo” com deia la genial Glòria Fuertes, sinò una nàvel, com queda meridianament clar —o caldria dir “polarment”?— pel melic.


    Elperiodic.com ofrece este espacio para que los columnistas puedan ejercer eficazmente su derecho a la libertad de expresión. En él se publicarán artículos, opiniones o críticas de los cuales son responsables los propios autores en tanto dirigen su propia línea editorial. Desde Elperiodic.com no podemos garantizar la veracidad de la información proporcionada por los autores y no nos hacemos responsables de las posibles consecuencias derivadas de su publicación, siendo exclusivamente responsabilidad de los propios columnistas.
    comentarios 14 comentarios
    Jo
    Jo
    16/01/2011 04:01
    Sacabuig

    No creuen vostes que el sacabuig es massa finet per a tant de pes?

    Subir