elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià
Por Fernando Pascual Moscardo, Expresident del PSOE d'Alzira
La Palestra - RSS

45 anys de les primeres eleccions municipals de la volta de la democràcia

    FOTOS
    45 anys de les primeres eleccions municipals de la volta de la democràcia- (foto 1)

    El 3 d'abril de 1979, un buf d'aire fresc va recórrer els carrers de cada racó d'Espanya, renovant les antigues corporacions franquistes i obrint les portes a una nova era de participació ciutadana i progrés social. Com a militant socialista, no puc deixar passar este moment històric sense reflexionar sobre el seu significat profund i la seua rellevància en la lluita per un món més just i solidari.

    En aquells dies, els espanyols no coneixien el sabor de la democràcia en els seus municipis. Els ajuntaments llanguien sota el jou del franquisme, mancats de recursos propis i sotmesos a un sistema opressiu que negava la veu i els drets fonamentals a la població. Però l'esperança sempre troba el seu camí, i aquell 3 d'abril va ser l'inici d'una transformació sense precedents en la vida política d'Espanya.

    Van ser les eleccions municipals les que verdaderament van acostar el poder al poble, permetent que cada veu fora escoltada i cada vot comptat. Va ser un pas gegantesc cap a la descentralització del poder i la democratització real de les nostres institucions.

    Des de llavors, hem recorregut un llarg camí. Hem vist com els nostres ajuntaments s'han convertit en verdaders bastions de la lluita per la justícia social i la igualtat. La participació ciutadana s'ha enfortit, i cada vegada més persones s'involucren activament en la vida política de les seues ciutats. No obstant això, no podem permetre'ns caure en la complaença.

    En estos temps convulsos, on els principis fonamentals de la democràcia es veuen amenaçats per interessos partidistes i econòmics, és més important que mai recordar l'esperit que va impulsar aquelles primeres eleccions municipals. Un esperit de solidaritat, igualtat i justícia social que ha de continuar guiant el nostre camí cap al futur.

    Hui, més que mai, és necessari reafirmar el nostre compromís amb els valors socialistes que van inspirar aquell històric 3 d'abril. És necessari recordar que el poder ha d'estar sempre al servici del poble, i que només a través de la unitat i la solidaritat podrem construir un futur més just i equitatiu per a tots.

    Per això, en este 45 aniversari de les primeres eleccions municipals de la volta de la democràcia, hem de renovar el nostre compromís amb la lluita per un món millor. Un món on cada veu siga escoltada, cada persona siga respectada i cada ciutat tinga l'oportunitat de prosperar. Perquè la verdadera democràcia només s'aconseguix quan tots i cadascun de nosaltres tenim el poder de decidir el nostre propi destí.

    Com a socialistes, hem de continuar sent fidels als nostres principis i valors, i treballar incansablement per construir una societat més justa i solidària, on cada persona tinga l'oportunitat de desenvolupar-se plenament i aconseguir el seu màxim potencial.

    Seguim avant, amb la força i la convicció dels qui creem en un món millor, perquè junts, podem fer història una vegada més.

     

    Elperiodic.com ofrece este espacio para que los columnistas puedan ejercer eficazmente su derecho a la libertad de expresión. En él se publicarán artículos, opiniones o críticas de los cuales son responsables los propios autores en tanto dirigen su propia línea editorial. Desde Elperiodic.com no podemos garantizar la veracidad de la información proporcionada por los autores y no nos hacemos responsables de las posibles consecuencias derivadas de su publicación, siendo exclusivamente responsabilidad de los propios columnistas.
    Subir