-De penal injust :: La Palestra :: elperiodic.com

Versió Clàsica
Dissabte 22 de Octubre de 2016
google
elperiodic.com
Edició
La Palestra
La Palestra
Juan M. Segarra - Coalició Compromís

De penal injust

10/10/2016
a mis favoritos
disminuir letra
aumentar letra
comentar

De penal injust és la manera que han trobat els poderosos per colar-nos la versió edulcorada i caramel·litzada del conegut (i en gran mesura, rebutjat) tractat de lliure comerç (TTIP) amb els Estats Units d’Amèrica. És la versió anomenada CETA ( Comprehensive Economic Trade Agreement en anglès), un tractat de similars característiques que el TTIP, negociat en secret per la Unió Europea amb Canadà durant els darrers 5 anys.

La ratificació mixta (primer l’europarlament i després els parlaments nacionals) no aturarà la seua aplicació provisional, una vegada la cambra europea hagi donat el vist-i-plau els dies 20 i 21 d’octubre. En això i en que és un mercat (suposadament) molt més reduït, com el canadenc, es diferència del injuriat TTIP, però la realitat ens diu que no és així.

El CETA, és l’experiment i la prova del cotó dels defensors del TTIP, una aplicació suau i normativitzada al començament per mostrar les seues bondats, tot i que implementarà tribunals d’arbitratge a la carta per a les multinacionals i grans empreses, organitzant una justícia paral·lela a la pròpia tant de la UE, com del Canadà. En cas de que el TTIP embarranqui, les grans multinacionals nord-americanes, moltes amb seus establertes en Canadà, utilitzaran aquest acord per tirar endavant els seus projectes. Negoci rodó, o faig el que vull des d’USA o des del veí del nord, amb les normes que jo vulgui.

No crearà ocupació entre les Pimes europees, ja que aquestes venen més del 90% dels productes dins del territori de la Unió, el qual afavorirà a les grans empreses que de drets socials, mediambientals i dels treballadors coneixen poc (ací) o res (enllà). Tot molt liberal, si, però realment beneficiós per a la ciutadania?. En cap dels casos pot afavorir als sectors que viuen de l’especialització, de l’especificitat, de les denominacions d’origen, del treball artesà, de la recerca de la qualitat en productes que s’ofereixen diferenciats i que sempre seran igualats a la baixa en qualsevol estàndard per beneficiar a les grans corporacions.

Per tant no abaixem la guàrdia, ni pensem que tenim la batalla del TTIP guanyada, ja que el CETA du cinc anys d’avantatge i el penal que ens acaben de xiular en contra, en forma de votació a finals d’octubre, és igual o més decisiu que el del tractat amb els EEUU. No podem defallir ara que el tenim tan a prop i el cavall de Troia del TTIP hem d’aturar-lo com si fos l’original. Recordem que del 8 al 15 d’octubre tenim la setmana de lluita contra els tractats de lliure comerç. #NiCETANiTTIP

La Palestra
08/10/2016 - Martin Borislavov - Compromís por Orihuela
9 de octubre: Poner la Vega Baja en el mapa valenciano
 
04/10/2016 - Ramon Leyda - Regidor de Cultura de Sant Vicent del Raspeig
Sant Vicent commemora el 9 d’Octubre
 
03/10/2016 - Pau Sancho - Compromís per Castelló
Soroll i bronca
 
29/09/2016 - Xavi Tro - Portavoz Compromís Benissa
Caradures
 
27/09/2016 - Vicent Grimalt - Alcalde de Dénia
‘Turismo para todos: promover la accesibilidad universal’, una llamada a la reflexión
 
21/09/2016 - Pau Sancho - Compromís per Castelló
Setembre
 
  • Currently 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Puntuación: 0.0/5

Actualmente está en la versión en Valenciano de "elperiodic.com".
Si desea cambiar a la versión en Castellano, puede hacerlo pulsando en la bandera.

Actualment està en la versió en valencià de "elperiodic.com".
Si desitja canviar a la versió en Castellà, pot fer-ho fent click a la bandera.No mostrar de nuevo este mensaje
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerle una mejor experiencia y servicio. Si continua navegando estará aceptando su uso.
OK
Versión Móvil