elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

420 persones es matriculen als 30 cursos de la UPG del primer quadrimestre

420 persones es matriculen als 30 cursos de la UPG del primer quadrimestre
  • El percentatge d’ocupació és del 91’30% i el perfil de l’alumnat és gandià (78%), dones (75%), jubilats i pensionistes (35%). L’anglès i les manualitats són els cursos més demandats amb diferència

  • Com a activitats complementàries, la UPG també ofereix excursions al patrimoni natural i artístic més pròxim, així com tallers de cuina

La regidora de Polítiques Educatives, Laura Morant i el director de la Universitat Popular de Gandia, Lluís Romero, han comparegut aquest matí per fer un balanç del que ha estat la matriculació al primer quadrimestre de la UPG, així com presentar les activitats obertes complementàries que ofereix el centre.

El nombre de persones matriculades ha estat de 420 (hi havia 460 ofertades) per a 30 cursos. Per tant, el percentatge d'ocupació és del 91,30%. Pel que fa a la procedència, la gent de Gandia suposa el 77'38%, mentre que el 22'62% restant és procedent d'altres poblacions. Per tipus d'alumnat, continua predominant el jubilat o pensionista, un 34'76%, i les dones representen el 74'70%. Tot i això, cada vegada són més les persones aturades i estudiants que volen perfeccionar l'anglès i la informàtica, sobretot. Anglès i les manualitats són els cursos més demandats amb molta diferència.
"Pensem que cal continuar apostant per la UPG, que recordem que no només ofereix cursos, tallers, sinó que també excursions al nostre patrimoni natural i artístic, acords de col·laboració amb el CRIS, el Col·lectiu Obertament, etc..." També novetats com els tallers de cuina o "fes el teu hort", amb una part teòrica sobre cultius biològics que respecte el medi i pràctica en els horts socials municipals", ha destacat la regidora de Més Gandia.

Coneix el territori, viu la natura

Romero ha recordat que estan en marxa també les activitats de senderisme i excursions al nostre patrimoni natural més pròxim, en col·laboració amb la regidoria de Gestió Responsable del Territori, els diumenges. Així, el 13 de novembre es proposa la Font de la Finestra i el Barranc de la Falzia, en Almiserà. El 27 de novembre, al castell del Rebollet, en la Font d'En Carròs. El 4 de desembre, l'ermita de Santa Anna i el seu entorn natural. El 18 de desembre: Avencs i Fonts de Barx. Ja en 2017, hi ha programades eixides a la Senda de Vilallonga a Forna, el 15 de gener, al Pla Gran de Gandia, el 29 de gener, al Castellet de l'Ocaive i la Muntanya Gran de Pedreguer (la Marina Alta) el 12 de febrer. Finalitzant amb la Serra del Castell de Xàtiva, el 26 de febrer. Les activitats tenen un preu de 5?, que inclou guia, a càrrec del biòleg Vicent Sendra i document didàctic. Les inscripcions s'han de realitzar en la UPG (plaça Loreto, 4) durant tota la setmana abans de l'excursió.

Excursions al patrimoni artístic valencià

D'igual manera, i en col·laboració amb l'Associació d'Amics de la UPG, s'han programat eixides els dissabtes per conèixer el nostre patrimoni artístic més pròxim i, a la vegada desconegut. Enguany, a més, aprofitant l'Any Pinazo es visitarà les diverses col·leccions i la seua casa-museu.
Així, el dissabte 12 de novembre es farà Ruta de la Seda a València. El 26 de novembre, es visitarà el Museu BBAA i la Fundació Bancaixa. El 10 de desembre, Alcoi i la Modernitat. El 14 de gener, la Casa-Museu Pinazo en Godella, el Museu de la Ceràmica de Manises i la Casa-Museu Blasco Ibáñez a la Malvarosa. Finalment, l'11 de febrer, Dénia: la Taifa, el Castell i els museus Arqueològic i d'Etnologia.

Cuina: Tallers temàrics

Sens dubte, una de les novetats de la programació de la UPG per a aquest quadrimestre són els tallers temàtics de cuina. Així, novembre estarà dedicat a la pasta, desembre als arrossos i olletes i gener a les postres. El preu de cada taller és de 20 ? i les inscripcions cal realitzar-les en la UPG (plaça Loreto, 4)

Pujar