elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

La Falla Sant Joan guanya amb el primer premi Ús del Valencià 2016

La Falla Sant Joan guanya amb el primer premi Ús del Valencià 2016

  La Falla Sant Joan de Xirivella ha guanyat el primer premi Ús del Valencià 2016 que l'Ajuntament de Xirivella atorga cada any per l'ús i la qualitat de la llengua en la retolació dels monuments de la localitat. La comissió guanyadora del primer premi aconsegueix 600 euros.

  El segon premi, dotat amb 400 euros, ha recaigut en la falla València Elcano Teodor Llorente; i el tercer, amb 200 euros, ha sigut per a la falla Mestre Serrano Alacant.

  També hi ha tres mencions honorífiques, dotades amb 100 euros cadascuna, que han sigut per a les comissions falleres de Sant Antoni, Doctor Gómez Ferrer i Mont de Pietat.

  Este dijous al migdia, a la porta de l'Ajuntament, l'alcalde Michel Montaner i la regidora de Normalització Lingüística, Encarna Martí, han entregat als presidents i les falleres majors de les comissions els banderins acreditatius. Ha sigut un acte festiu al qual han acudit centenars de fallers i falleres.

  Segons Encarna Martí, «estos premis tenen com a objectiu la promoció i la dignificació de la nostra llengua en una festa tan emblemàtica com les falles. És un goig poder atorgar estos premis en un acte que ja és de referència en el calendari faller de la nostra localitat».

  A més, s'han repartit xapes commemoratives entre les sis comissions de la localitat amb el lema «A Xirivella, Falles en valencià».

  Els premis valoren l'originalitat, l'extensió i el valencià emprat d'acord amb els criteris que estableix l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, entitat que, segons la Llei 7/1978 de la Generalitat Valenciana, de Creació de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, té la competència de determinar la normativa oficial del valencià.

   

   

   

   

  Subir