17 de febrero de 2020 17/2/20

Sueca i la Revista Saó reten homenatge a Francesc de Paula Burguera

Sueca i la Revista Saó reten homenatge a Francesc de Paula Burguera - (foto 1)
  MÁS FOTOS
  Sueca i la Revista Saó reten homenatge a Francesc de Paula Burguera - (foto 2)
  Sueca i la Revista Saó reten homenatge a Francesc de Paula Burguera - (foto 3)
  Sueca i la Revista Saó reten homenatge a Francesc de Paula Burguera - (foto 4)
  Sueca i la Revista Saó reten homenatge a Francesc de Paula Burguera - (foto 5)

  El passat divendres, Sueca va acollir un acte d'homenatge al periodista, escriptor i polític, Francesc de Paula Burguera, Medalla d'Or de la ciutat, amb la presentació del número monogràfic que la Revista Saó li ha dedicat després que ens deixara el passat mes d'octubre. El número de la revista degana en valencià ha estat reeditat per l'Ajuntament de Sueca en mostra de l'interès que suscita la seua figura i l'estima que li guarda el seu poble.

  L'acte, que va tenir lloc a una abarrotada sala d'actes de la Biblioteca Municipal de Sueca, va comptar amb l'assistència del President de les Corts Valencianes, Enric Morera. També va estar present la seua filla, Maria José Burguera, qui va parlar de la vessant més familiar i íntima del seu pare. I hi van intervindre també Josep Guia, J.J. Pérez Benlloch i Josep Franco – que han estat col·laboradors del monogràfic- a més de Vicent Boscà, director de la Revista Saó i l'alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit.

  El President de les Corts Valencianes, Enric Morera, va dedicar algunes paraules a la memòria de Francesc de Paula Burguera, en ser preguntat pels mitjans. El president de la cambra va recordar que la seua activitat política va començar de la mà de Francesc de Paula Burguera. “En l’acte que celebrem hui a Sueca raonarem sobre la figura importantíssima de Paco Burguera per a la política i la cultura valenciana” va explicar Morera i va continuar assenyalant que, al seu parer, “la política és noble i és digna quan està representada per persones de la talla i la figura de Paco Burguera”.

  En mateixa línia, Vicent Boscà, director de Saó, també va elogiar la figura de Burguera, minuts abans de començar l’acte. “Sempre estaré agraït a Paco Burguera perquè ell va estar col·laborant amb nosaltres mensualment molts anys. Crec que és just ser agraït amb les persones que han estat amb tu sempre, per això ara hem decidit fer un especial, un quadern monogràfic que li hem volgut dedicar a ell. Hem reeditat este quadern amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sueca i este divendres hem vingut a presentar-lo ací, a sa casa” va assenyalar el director de Saó davant els mitjans de comunicació.

  També l'alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit, va lloar la figura de Burguera en la seua intervenció davant els mitjans. “Francesc de Paula Burguera, és fill del poble; és una persona que sempre s'ha caracteritzat per defensar els interessos dels valencians per damunt de tot i jo crec que es mereix que li fem este homenatge des de Sueca junt amb la Revista Saó” va concloure Tamarit, tot recordant que en el moment de la seua mort “Sueca ja es va bolcar per retre-li els honors que li corresponen a una persona de la talla humana i política de Francesc de Paula Burguera”.

  Subir