28 de febrero de 2021 28/2/21

Sueca acull una xerrada de l'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer d'Alzira

  El passat dilluns 28 de setembre, uns dies després de la celebració del Dia Mundial de l'Alzheimer, la Biblioteca Municipal de Sueca va acollir una xerrada informativa a càrrec de membres representants de l'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer d'Alzira (AFA).

  El coordinador de Serveis Socials, Toni Banyuls, va presentar la xerrada que va estar a càrrec de la psicòloga de l'associació, Maria Jesús Ferrús. També va estar present, però, la seua presidenta, Maria Antonia Bría.

  D’altra banda, també va assistir el regidor de Salut Pública, Salvador Campillo, qui va animar als assistents a constituir-se en associació com ja s'ha fet en altres ciutats veïnes. Campillo va insistir “és important també constituir esta associació ja no només per als malalts, sinó per a les persones del seu voltant que necessiten sentir-se recolzades i sentir que l’administració també els dóna suport”.

  La psicòloga de l'associació va explicar a tots els assistents la feina que desenvolupen. Ferrús va iniciar la xerrada explicant la història de l'associació, com van començar i quin ha estat el seu recorregut al llarg d'aquests quasi 19 anys.

  Tot seguit va explicar quin és el funcionament de l'associació i quins són els seus objectius. Aquests es concreten bàsicament en dos punts, l'associació vol servir de suport, orientar i informar a les persones que tenen un cas pròxim d'alzheimer o altra demència i després treballar també per oferir la màxima qualitat de vida a l'usuari.

  Ferrús va apuntar també que la unitat de dia d'Alzira acull als usuaris durant 10 hores en les que tot el treball es centra en l'estimulació cognitiva per a preservar al màxim les capacitats cognoscitives dels usuaris a tots els nivells, a nivell emocional, a nivell físic, a nivell de sociabilitat i d'autoestima... I en l'altra vessant, la del suport als familiars, va afegir també que intenten dotar els familiars dels usuaris d'estratègies perquè puguen atendre el millor possible als seus familiars donat les diferents circumstàncies.

  Des de l'associació van instar també als assistents a constituir-se en associació i crear l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer de Sueca, tot remarcant que en aquest context és imprescindible estar organitzat i constituir-se com una entitat pròpia.

  Subir