26 de febrero de 2020 26/2/20

Les societats musicals de la Ribera demanen a la Diputació els instruments musicals que va prometre

  Les societats musicals de la Ribera Baixa han dirigit un escrit a la Diputació de València referent als instruments entregats per l’organisme provincial, a través de la campanya “Retrobem la nostra música”, els quals “diferixen, i molt, quant a la qualitat, dels relacionats en l’annex 1 de les bases”, segons ha explicat Guillermo Colechá, en representació de les societats musicals de la Ribera Baixa. Com a exemple de les diferències i deficiències que, al·leguen, han trobat en la majoria dels instruments entregats, Colechá ha assenyalat que “a la societat Unió Musical, per exemple, se li va concedir un requint en mib i un flautí (referències 14-001 i 10-001, respectivament). En l’annex I de la convocatòria, la referència 14-001 correspon a clarinet requint d’afinació en Mib, de marca francesa, fabricat en fusta de magraner, per un import de 1.250 euros. L’instrument entregat ha sigut un requint de marca i fabricació xinesa, fabricat en ebonita, l’import del qual no supera els 300 euros, i de molta baixa qualitat”. Junt a la Unió Musical, apareixen també en l’escrit societats musicals de Fortaleny, Favara, Polinyà, Riola o Cullera.

  El regidor de Cultura, Josep Navarro, ha mostrat el seu suport a l’escrit presentat per les societats musicals de la Ribera Baixa “com elles, nosaltres també demanem que la Diputació done explicacions clares sobre què ha passat amb els instruments musicals que es van oferir. Demanem que s’entreguen aquells que s’establien en les bases de la convocatòria. És un engany, un frau cap a les nostres bandes i també un menyspreu a la indústria (quasi sempre artesanal) de fabricació d’instruments del nostre País, d’Espanya i d’Europa. Ha quedat demostrada la nul·la sensibilitat musical de la nostra Diputació”.

  Junt a l’escrit, s’adjunta com a prova “una relació dels preus reals de mercat dels instruments donats, així com els preus dels instruments que sí que corresponen a la bases i que no s’han donat. Se sol·licita a la Diputació que done una explicació d’estos fets a les societats musicals de la província de València i, en cas d’existir alguna responsabilitat, restablisca els instruments tal com consten en la bases de la convocatòria”.

  La Ventana de la Diputación de Valencia

  La Ventana de la Diputación de ValenciaEntrar en el especial
  Subir