elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

La Falla el Molí de Silla presenta a les seues Falleres Majors

La Falla el Molí de Silla presenta a les seues Falleres Majors
  MÁS FOTOS
  La Falla el Molí de Silla presenta a les seues Falleres Majors - (foto 2)
  La Falla el Molí de Silla presenta a les seues Falleres Majors - (foto 3)
  La Falla el Molí de Silla presenta a les seues Falleres Majors - (foto 4)
  La Falla el Molí de Silla presenta a les seues Falleres Majors - (foto 5)
  La Falla el Molí de Silla presenta a les seues Falleres Majors - (foto 6)
  La Falla el Molí de Silla presenta a les seues Falleres Majors - (foto 7)
  La Falla el Molí de Silla presenta a les seues Falleres Majors - (foto 8)
  La Falla el Molí de Silla presenta a les seues Falleres Majors - (foto 9)
  La Falla el Molí de Silla presenta a les seues Falleres Majors - (foto 10)
  La Falla el Molí de Silla presenta a les seues Falleres Majors - (foto 11)
  La Falla el Molí de Silla presenta a les seues Falleres Majors - (foto 12)

  La Nau Jove es va traslladar aquest cap de setmana a un món de galions, pirates i tresors per celebrar les presentacions de la fallera major, la fallera major infantil i el president infantil de la Falla el Molí. El decorat, tot realitzat pels fallers, va ser magnífic. La comissió al complet va donar suport als nous representants per a les falles 2015: David Cordero i Olmo, com a president infantil; Yesenia Codina i Audibet, com a fallera major infantil, i Silvana Villar i Tronchoni, com a fallera major.

  Els galions del segle XVII transportaven teles precioses, unes teles molt desitjades pels pirates francesos. Però hi havia un galió molt especial, el galió Sant Josep, que portava les teles de seda tan importants per al món de les falles. Amb un fort aplaudiment per part de tots els fallers i falleres, es va rebre a l’escenari la nova fallera major que va eixir del cofre del galió representant el major tresor que pot tindre una falla, que és la seu fallera major. No van voler perdre’s l’acte la resta de falles que van pujar a l’escenari per donar l’enhorabona a les noves representants i, com no, la Junta Local al complet, sempre al costat de les falles. Com a representants del Govern Local van acudir a l’acte de proclamació Serafín Simeón, alcalde del municipi; la regidora de Festes, Amada Garrido; el regidor d’Els Verds, Antonio Navarro; el regidor d’España 2000, Andrés Vicent, i els regidors del PSOE, Ivan Cuenca i Felipe García.

  La presentació infantil va ser molt dinàmica i divertida. La bruixa Magmorda, a qui no agradava gens el foc tan representatiu a les nostres falles, i el seu bufó Artax, ens van portar a un món de maleficis. Van aconseguir robar la il.lusió del món de les falles als xiquets i amagar-ho en un cofre. Però no tot estava perdut. Els pirates, que en aquesta ocasió van ser bona gent, van fer-se amics d’Arta, que en el fons era bo, i van aconseguir trencar el malefici de la bruixa. Amb aquest trencament va tornar tota la il.lusió a la falla representada per la nova fallereta major infantil que va eixir de l’escenari molt emocionada com la reineta que és. Amada Garrido, regidora de Festes, i Vicente Zaragozá, regidor del PSOE, van assistir a l’acte. Una vesprada amb pluges, però amb molta calidesa dins de la Nau.

  Subir