elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

El Festival Il·luminar-te encara la seua segona i última setmana

El Festival Il·luminar-te encara la seua segona i última setmana
  • Entrades esgotades per a totes les actuacions de la sisena edició del festival de teatre especialitzat en el llenguatge de llums i ombres

La sisena edició del Festival Il·luminar-te, de teatre especialitzat en el llenguatge teatral de llums i ombres, torna este divendres al municipi carregat d'actuacions. L'activitat impulsada per la Regidoria de Joventut i Infància de l'Ajuntament de Sagunt posarà fi a esta edició este pròxim cap de setmana en el Casal Jove del Port de Sagunt. Les entrades per a tots els espectacles estan esgotades.

Les actuacions d'esta jornada s’iniciaran el divendres 23 d'abril amb l'obra Natura, de la companyia Paraules d’aire, i tindrà passes a les 17.30 h., a les 18.20 h., a les 19 h. i a les 19.40 hores. L'obra serà en valencià i és apta per a tots els públics. Natura és una porta oberta en el cor del nostre planeta. Una finestra on detindre's a observar la bellesa. De la mà dels seus personatges, el públic farà un viatge per les quatre estacions de l'any. Un viatge d'olors, de colors i de sensacions.

El dissabte 24 hi haurà dos espectacles, un matinal i un altre vespertí. D'una banda, el matinal és l'obra en valencià L’Amàlia i les ombres lunars, de la companyia Animamundi, que tindrà lloc a les 11 h., i es repetirà a les 12.15 hores., en esta ocasió en anglés. Esta representació per a totes les edats se centra en el món d'Amàlia, el qual està ple de llum i de color, però hi ha un núvol tan gran que tapa la llum del Sol. Amàlia vol desfer-se d'ell, però sense el núvol el món ja no serà el mateix. Tot funciona malament. Només la lluna brilla enmig de tanta foscor. D'altra banda, la funció vespertina és Compare Llop, del grup Mercé Framis. En valencià, amb dos sessions, a les 18 i a les 19.15 hores i per a tots els públics, Compare Llop  mira d'aconseguir una espelma per als porquets de la porca, esta cerca el farà entrar en contacte amb una sèrie de personatges. L'enginy de la porca farà del llop un beneït.

El diumenge 25 d'abril conclourà el festival amb altres dos actuacions. D'una banda, Ohiá, de la companyia La sonrisa del lagarto, tindrà sessió a les 11 i a les 12.30 h. Esta funció en castellà parla sobre Ohiá, una xicoteta dent de lleó, a la recerca de les seues bufones espores, que emprén un viatge oníric ple d'aventures, emocions i canvis sorprenents que l'ajudaran a comprendre la bellesa de la vida. Brollar, florir, marcir i tornar a brollar. D'altra banda, i com a acte de clausura d'este festival, Desdémona, de El ombligo y la pelusa, tindrà lloc a les 18 hores. Este espectacle apte per a xiquets a partir de 12 anys conta la història de Desdémona, la qual torna de la mort per a tractar d'entendre allò que ha succeït. Excepte la distància de quatre segles, el seu drama és molt actual. Ella anirà desentranyant les causes del seu assassinat i reflexionant sobre el seu paper com a dona.

En este sentit, el teatre d'ombres fa possible la combinació d’allò més clàssic amb la utilització de noves tecnologies. Així mateix, la mostra teatral especialitzada en el format basat en el llenguatge de les llums i ombres, que és l'única a tot Espanya d'estes característiques, ha tornat amb algunes novetats, entre les quals destaca la incorporació de l'anglés a les llengües en què es representen les diverses obres programades.

En el desenvolupament dels espectacles es contemplaran totes les mesures de protecció enfront de la pandèmia per part de l'organització per a realitzar totes les activitats de manera segura, complint les directrius de les autoritats sanitàries. Per això, s'ha reduït l'aforament, ampliat sales i millorat els servicis de control i neteja. De la mateixa manera, tant el públic infantil com l'adult haurà de respectar i complir igualment les degudes precaucions.

Subir