11 de abril de 2021 11/4/21

El PSPV lamenta “la greu irresponsabilitat” de l’alcalde en les seues valoracions sobre els actes vandàlics a la seu socialista

  • Un jove de la localitat ha estat detingut per uns fets que s’han repetit per quarta volta

Els socialistes de Benigànim han lamentat “la greu imprudència i irresponsabilitat” de l’Alcalde del municipi, Juan Puchades, en les seues valoracions sobre els actes vandàlics patits a la seu socialista als últims mesos, i la recent detenció d’un jove en relació amb aquestos fets.

Els socialistes han recordat que els quatre atacs han seguit el mateix patró: atac de matinada coincidint amb l’hora de tancament dels locals que hi ha al mateix carrer i quan l’alcohol i altres substàncies fan efecte. L’atac consisteix en trencar un dels vidres de la seu d’un cop i fugir corrents (ja que la seu està en un lloc cèntric i prop del post de la Policia Local), sense furtar res, però ocasionant desperfectes a un ordinador i altres objectes. Davant estos fets, l’actitud del grup socialista “ha estat sempre la prudència, expressant el desig que estos fets foren anecdòtics i sense vincular-los en cap moment amb qualsevol persona ni associació”.

Els socialistes no van fer denúncies fins que no va haver un segon atac, i va ser després del tercer quan la Guàrdia Civil va informar que ja havien agafat al culpable. “En saber-ho, i fetes les denúncies pertinents, vam optar per la discreció per respecte a la família i per tal que les denúncies feren el seu camí sense armar més escàndol, la mateixa actitud que hem tingut després de l’últim atac, per evitar incitar a la crispació social”, assenyalen.

Per contra, apunten els socialistes, “Juan Puchades ens ha donat un exemple perfecte a tots d’allò que no ha de fer un alcalde en estes situacions, reclamant protagonisme i incitant a la confrontació”. Després de prestar-se a eixir davant les càmeres de televisió per dir que lamentava els fets després del segon atac, “el seu afany de protagonisme l’han dut al desgavell d’atrevir-se va incular políticament al jove al propi grup socialista, en unes declaracions interessades i manipuladores, amb les que tracta de confondre a la gent per raons que ens imaginem”.

Els socialistes destaquen que l’actitud de Puchades “deixa molt que desitjar d’una persona que és l’alcalde de la població i que se suposa que a banda de governar per a tots, deuria mostrar més comprensió amb una problemàtica que va més enllà d’un simple atac o trencament de vidres. L’únic que demostra són ganes d’engrescar al poble de Benigànim i desviar l’atenció sobre uns fets que ell sap que no són com ens vol vendre, però front els quals prefereix tirar pilotes fora. Els socialistes apostem per exercir la nostra tasca des de la responsabilitat i no anem a caure en les seues provocacions barates”, conclouen.

Subir