elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

El PSPV de Benigànim impugna els pressupostos "per no justificar un ingrés de 550.000 euros i incomplir la Llei d’Hisendes Locals"

  El grup municipal socialista de Benigànim ha impugnat els pressupost municipal presentat per l’equip de govern de Juan Puchades (PP) per al 2014, per no justificar una partida de 550.000 euros a l’apartat d’ingressos i incomplir la Llei d’Hisendes Locals. El regidor socialista Cristóbal Barceló ha qualifica de “brutal” el dèficit que generaran uns comptes municipals “que demostren l’enorme grau d’irresponsabilitat de Puchades i el seu govern”, els quals no han facilitat a la oposició l’informe amb el que va justificar al plenari el sobredimensionament dels ingressos municipals.

  Els socialistes expliquen que la impugnació del pressupost és en primer lloc, per la insuficiència manifesta entre els ingressos pressupostats en relació amb les despeses, ja que s'han sobredimensionat de forma injustificada els imports d'algunes partides ingressos, en concret la partida d’alienació d’inversions reals per import de 550.174,81 €, “i més sense cap informe tècnic que explique d’on i com pensen aconseguir-se eixos diners”. Els socialistes han explicat que l’autoritat judicial ha obligat a l’equip de govern a que incloga en el pressupost els diners que haurà de pagar per compliment d’una sentència que ha perdut contra Gerocleop i contra la qual l’equip de govern a fet un recurs, “però el que no queda clar es la forma d’equilibrar aquesta despesa en els ingressos”, assenyalen.

  Cristobal Barceló ja va qüestionar en el Ple passat aquests ingressos sense obtenir cap resposta de Puchades, qui es va excusar en un informe que no ha facilitat a la oposició. Hui dijous acabava el termini de 15 dies hàbils d'exposició pública i presentació de reclamacions, els socialistes han reiterat que els mostren els pretesos informes i no han obtingut resposta, una situació davant la qual s’han vist obligats a presentar la reclamació contra els pressupostos abans de la finalització del termini.

  Però els pressupostos no sols es reclamen per aquest motiu, ja que els socialistes també reclamen perquè encara que sobre el paper, el Pressupost per a 2014 es presenta amb superàvit fictici, “en realitat el Pressupost no compleix la Llei d'Hisendes Locals, i s’omet crèdit necessari per al compliment d'obligacions exigibles a l'entitat local”. En aquest sentit, expliquen que als últims dies l’alcalde de la corporació està mantenint reunions amb afectats d’Unitats d’Execució Urbanística, en concret els de la UE9 per convèncer-los de pagar despeses d’electrificació.

  Els socialistes creuen que “tot indica que aquesta necessitat de diners a pocs dies que acabe l’any, són compromisos assumits i adquirits per l’Ajuntament de Benigànim i que per tant deurien tindre la corresponent consignació pressupostària. Ja que de fet, una factura semblant d’Iberdrola es va incloure en el Pla a Proveïdors que va sol·licitar l’Ajuntament. Açò demostra que ni els números, ni els fets estan clars”.

  Per als socialistes, “aquestos pressupostos encaminen a l'Ajuntament de Benigànim cap al dèficit pressupostari, el que suposa una gran irresponsabilitat per part de l'Equip de Govern Municipal, al que demanem que replanteje i aclarisca una cosa tan important com la fulla de ruta econòmica del poble per a tot un any”, conclouen.

  Subir