elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

PSOE: "La Generalitat acumula més de 200.000 euros de deute amb el Centre de Dia de Benigànim i posa en perill el servei"

  • L’últim pagament va ser en gener de 2013 i la situació ha provocat que els treballadors no cobren el seu sou, segons el PSOE

  • El grup socialista recrimina a l’alcalde "que no evite l’ofegament del centre i consideren que els pressupostos no reflecteixen la realitat econòmica"

"La Generalitat Valenciana no està abonant a l’Ajuntament de Benigànim la subvenció compromesa per nombre d’usuaris del Centre de Dia Municipal de la localitat, una aportació que no es realitza des del passat mes de gener i que acumula ja més de 200.000 euros de deute". segon el PSOE.

La situació ha portat a que l’empresa encarregada de la gestió haja deixat de pagar el seu sou als treballadors. El deute que arrastra el centre posa en perill el servei i els llocs de treball, com denunciava a l’últim plenari municipal la regidora socialista Imma Pla. L’edil del PSPV-PSOE va preguntar durant la sessió a l’Alcalde Juan Puchades (PP) , qui va llevar importància a la situació, fins i tot afirmant que la difícil situació econòmica de l’empresa “es deu a altres deutes d’altres centres”, i que ell està fent tot el que pot, cosa quela regidora socialista posa en dubte.

Per al grup socialista l’alcalde amb aquestes afirmacions vol quedar bé amb els veïns i usuaris, “però també demostra que no es responsabilitza de la situació del Centre de Dia, ja que cal recordar-li que encara que la gestió ell li la va donar a una empresa, el centre continua sent municipal, i per tant, ell és el màxim responsable”.

Aquesta falta de responsabilitat, afegeixen, es veu reflectida en el fet que en els pressupostos l’única partida que fa referència al Centre de Dia és la del cànon que paga l’empresa, el qual tampoc està cobrant-se al dia, i no hi ha cap referència al deute de la Generalitat amb l’Ajuntament per aquest concepte. Per als socialistes “la cosa està clara: els pressupostos no són reals”. De fet, alguns ajuntaments han demanat un nou Pla de Proveïdors per fer front al deute acumulat dels centres de dia, “Juan Puchades per contra, prefereix no demanar aquest Pla per fer veure una situació econòmica favorable, encara que açò supose l’ofegament del Centre de Dia”, apunten.

Aquest servei per als socialistes s’ha de mantenir, “no sols perquè és una obra que va fer el govern socialista, sinó perquè des que es va obrir ha tingut molta acceptació i el nombre d’usuaris es manté en una bona xifra, la qual permetria el seu manteniment si la Generalitat pagarà el que deu”.

Per al PSPV-PSOE, aquesta situació mostra novament com de mal gestiona l’equip de govern de Juan Puchades els serveis públics, “un serveis bàsics i demandats per la població, en aquest cas per tindre millor atesa a la població gran”. El grup socialista s’ha posat en contacte amb el director del centre per manifestar-li la seua preocupació i que sàpiga que ells han plantejat el tema davant l’equip de govern per instar-lo a que busque una solució.

Subir