elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Paco Salom demanarà al president de la Generalitat “seriositat i rigor” per fer front als efectes de l’incendi

Paco Salom demanarà al president de la Generalitat “seriositat i rigor” per fer front als efectes de l’incendi
  • La reunió entre els alcaldes afectats pels incendis tindrà lloc demà a Carcaixent

El president de la Generalitat, Ximo Puig, es reunirà demà en Carcaixent amb Paco Salom i amb la resta d’alcaldes afectats pels incendis dels darrers dies, per tal plantejar les possibles ajudes i establir les bases de tot el procés de regeneració. A la reunió estan convocats també representats de la Diputació de València i de les àrees de la Generalitat corresponents.

Paco Salom, ha manifestat la seua intenció de sol·licitar al president de la Generalitat ajudes extraordinàries. “Estem davant d’una situació sense precedents. Carcaixent s’ha quedat pràcticament sense massa forestal i ara es necessitaran recursos per poder dur a terme la neteja i recuperació del terreny. Però també hem d’anar més enllà i necessitem ajudes per dur a terme les tasques de prevenció per evitar que d’ací uns anys ens tornem a veure en una situació semblant.”

Paco Salom també ha incidit en que cal que es treballe amb seriositat i rigor “necessitem el compromís ferm de que van a destinar-se ajudes específiques per a Carcaixent”. Segons ha manifestat l’alcalde de Carcaixent, una de les principals preocupacions vindrà en un parell de mesos durant la temporada de pluges. “La zona cremada és conca de recepció i tota l’aigua que caiga, tal i com han quedat les muntanyes, correrà sense fre. Cal actuar per retindre l’escorrentia i evitar l’erosió i això sols ho poden fer les administracions que són les que tenen els criteris tècnics, l’equipament i els recursos”.

Per altra banda, Paco Salom també ha volgut destacar que calen fons específics per a dur a terme actuacions de regeneració i reforestació, per tal que la zona cremada recupere el paisatge original, en especial el Paratge Natural de l’Hort de Soriano, “una zona emblemàtica amb un gran valor sentimental per als carcaixentins i carcaixentines que s’ha vist molt afectada per l’incendi”, ha afegit.

Actualment l’incendi es troba controlat i efectius de bombers i brigades de la Diputació de València continuen vigilant la zona. A falta de que es realitze l’estudi cartogràfic corresponent, es calcula que aproximadament unes 2200 hectàrees s’han vist afectades, el que suposa el 80% de la massa forestal del terme de Carcaixent. En quant a danys materials, encara s’està realitzant la valoració en les vivendes situades dins del perímetre de l’incendi. En principi, són pocs els immobles que s’han vist afectats, tot i que s’estima que hi ha nombroses parcel·les on el foc ha produït danys en elements exteriors i vegetació-

Subir