elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

L’ajuntament engega el procés de participació “Potries al Futur 2.0”

  • Es crearan fòrums de debat i mecanismes de participació presencials i “on-line”

L’Ajuntament de Potries presentarà al poble el proper divendres 4 de març el procés de participació que ha dissenyat l’equip de govern municipal amb el nom de “Potries al Futur 2.0”.

L’any 2006 l’Ajuntament de Potries ja va encetar un procés de debat veïnal a través del consells de participació i amb la realització de diferents enquestes, elaborades per tal d’avaluar la percepció de les potrieres i dels potriers, respecte a la situació del poble i les expectatives de millora i creixement que el veïnat tenia. Aquell procés va rebre el nom de Potries al Futur i junt als treballs de redacció de l’Agenda 21 Local l’any 2011, va definir un pla d’actuació que l’ajuntament ha anat desenvolupant en aquests últims temps.

“Els temps han canviat, i en molt cassos Potries al Futur ha estat superat perquè ja s’han complit molts dels seus objectius –comenta l’alcaldessa, Assumpta Domínguez- i ha arribat l’hora de revisar-los amb un nou procés: Potries al Futur 2.0; que a més modernitze els mecanismes de participació i ens done un nou horitzó de treball i establisca nous objectius”.

El projecte permetrà la participació combinada amb fòrums de debat presencials, que s’hi celebraran periòdicament per temes de treball, així com a mecanismes on-line que permeten l’aportació de propostes i debats virtuals. Domínguez explicava que “hem definit un mecanisme multicanal per tal que permeta la participació a tot el veïnat, de forma presencial o a través de la xarxa, segons les seues habilitats i disponibilitats, volem que totes les potrieres i potriers hi puguen participar”. L’Ajuntament ha habilitat l’espai web www.potries.org/futur con a si del debat virtual.

Un procediment obert
El procés dissenyat no està tancat en origen i deixa obert el disseny definitiu d’alguns processos. De fet, es crea la figura del voluntariat per tal que, segons l’alcaldessa, “persones anònimes del poble puguen vetllar pel bon funcionament del sistema i fins i tot debatre, crear i fins i tot redefinir els mecanismes inicials, deixant així obert per al debat propi dels fòrums com articular els mecanismes de votació i que siga el veïnat qui fixe aquelles fórmules que considere més adients per a garantir la objectivitat i la transparència”.

Inicialment s’obriran 3 línies de debat: per una banda, s’abordarà un procés de participació al voltant del PGOU, que actualment ja està en la seua fase final de redacció; per altra banda s’obrirà un debat sobre el destí de les inversions municipals, amb l’objectiu de definir un Pla d’Inversions Quadriennal per al municipi, i també s’abordarà la redacció dels objectius municipals d’eficiència energètica, dins els compromisos del Pacte d’Alcaldes de la UE al qual està adherit l’Ajuntament de Potries. “Però la voluntat es crear i assajar uns models autogestionats que permeten abordar altres debats, sobre temes que el veïnat considere necessaris i quan ho considere oportú”, concloïa Domínguez.

Subir